Головна Новини Світ США Україна може так і не отримати майже 6 млрд від США: чому має втрутитися Конгрес
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може так і не отримати майже 6 млрд від США: чому має втрутитися Конгрес

Адміністрація Байдена намагається не допустити втрати фінансування

13 вересня 2024, 08:42
Поділіться публікацією:

Термін фінансування для України майже на 6 млрд. доларів закінчується наприкінці місяця. Щоб цього не сталося, Конгрес має вжити термінових заходів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє AP.

Україна може так і не отримати майже 6 млрд від США: чому має втрутитися Конгрес

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Американські офіційні особи заявили, що Білий дім звернувся до Конгресу з проханням включити повноваження щодо фінансування в будь-яку резолюцію, яку законодавці можуть ухвалити до кінця фінансового року 30 вересня, щоб фінансувати федеральний уряд та запобігти зупиненню роботи. Офіційні особи заявили, що сподіваються продовжити повноваження ще на рік.

Вони також заявили, що Міністерство оборони розглядає інші варіанти, якщо ці зусилля не спрацюють.

За словами джерел агентства, приблизно 5,8 млрд. доларів президентських повноважень на скорочення (PDA) закінчуються. Ще 100 мільйонів доларів на PDA не закінчуються наприкінці місяця, повідомили урядовці. PDA дозволяє Пентагону знімати зброю зі складів та швидко відправляти її в Україну, зазначає AP.

Співрозмовники ЗМІ сказали, що в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні є трохи більше 4 млрд. доларів, термін дії яких не закінчиться наприкінці місяця. Ці гроші, термін дії яких закінчується 30 вересня 2025 року, можуть витрачатися на те, щоб закривати рахунки для оплати контрактів на озброєння, яке не буде поставлене протягом року або більше. Тобто переживати Києву, що виникнуть проблеми з постачанням зброї у найближчій перспективі – не потрібно.

Спікер Пентагону генерал Патрік Райдер заявив, що Міністерство оборони США співпрацює з Конгресом, щоб не втратити фінансування, яке залишиться від 60-мільярдного пакета допомоги Україні після завершення фінансового року.

"Наприкінці фінансового року дія повноважень (щодо виділення допомоги за розпорядженням президента США – ред.) завершиться. Тому зараз ми працюємо з Конгресом, щоб продовжити ці повноваження і мати можливість і надалі виділяти пакети допомоги", — сказав представник Пентагону.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні висновки дебатів Трампа та Гарріс: що важливо розуміти Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини