Головна Новини Світ США Україна отримає допомогу, але є нюанс: у республіканців відбулася відверта розмова з Трампом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає допомогу, але є нюанс: у республіканців відбулася відверта розмова з Трампом

Республіканці обговорили з Трампом його пропозицію щодо допомоги Україні в кредит

14 лютого 2024, 12:32 comments2748
Поділіться публікацією:

Група сенаторів від Республіканської партії провела переговори з колишнім президентом США Дональдом Трампом щодо його пропозиції надавати фінансування Україні у вигляді кредиту. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Hill.

Україна отримає допомогу, але є нюанс: у республіканців відбулася відверта розмова з Трампом

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що республіканці звернулися до Трампа з цією ідеєю і говорили з ним під час телефонної розмови.

"Нас була група, і ми обговорювали, як зрозуміти, що він думає, і чи серйозно він ставиться до цього, тому що якщо так, то давайте з'ясуємо, як це можна зробити", — сказав сенатор Маркуейн Маллін.

За його словами, "це була насправді чудова розмова".

Сенатор Кевін Крамер сказав, що він також говорив із Трампом про цю ідею, яка, за його словами, набирає "великий імпульс" і, на його думку, не є "надмірно образливою для одержувачів".

Крамер проголосував за пакет, який був прийнятий Сенатом 70-29 рано-вранці у вівторок і містив 60 мільярдів доларів допомоги для України. Маллін проголосував проти.

Сенатор Ліндсі Грем, який голосував проти пакету допомоги Сенату, у понеділок підтримав цю ідею, стверджуючи, що "додатковий пакет допомоги має бути кредитом для відповідних країн, як це пропонує президент Трамп".

"Кредит на дружніх умовах дає Америці, яка глибоко загрузла в боргах, шанс отримати наші гроші назад і змінює парадигму того, як ми допомагаємо іншим. Президент Трамп має рацію, наполягаючи на тому, щоб ми мислили нестандартно", – сказав він у своїй заяві.

Водночас, не всі республіканці підтримали ідею екс-президента. Сенатор Мітт Ромні заявив, що економіка України зруйнована, Київ не зможе сплатити за кредит.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи отримає Україна довгоочікувану допомогу США: NYT розповіло, чому прогноз песимістичний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини