Головна Новини Світ США Україна отримала зброю з неочікуваного джерела
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала зброю з неочікуваного джерела

Вперше в історії Україна отримала зброю від подібної співпраці з Сполученими Штатами.

16 серпня 2023, 17:20 comments1028
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поліція Маямі передала Національній поліції України 101 одиницю стрілецької зброї. Вона була вилучена у злочинців, що діяли на вулицях одного з американських міст, а також як добровільні пожертви для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності.

Україна отримала зброю з неочікуваного джерела

Один з ініціаторів акції Мар'ян Заблоцький. Фото: Facebook

В Україну прибула перша партія зброї, яка здійснюється за програмою Guns 4 Ukraine (зброя для України). Згідно з цією програмою, яка була запущена у серпні минулого року, поліція Маямі добровільно викуповує зброю в американців та відправляє її до України.

Поліція пропонувала за короткоствол – 50 доларів, гвинтівка чи дробовик були оцінені в 100 доларів, а штурмова гвинтівка окремих моделей у 150 доларів. Таким чином поліція змогла назбирати  101 одиницю стрілецької зброї у громадян США та ще близько 150 тис. набоїв.

"Вперше в історії, конфісковану в США стрілецьку зброю передано в іншу країну — в Україну", — повідомив Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності.

Перша партія зброї потрапить до Нацполіція, а саме до поліції Ірпеня. Очікується, що невдовзі Україна отримає ще кілька партій зброї з інших американських міст, які запустили таку ж програми для допомоги Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські ЗМІ дізнались, які країни світу готові продавати зброю для Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали, що українські військові опублікували відео протистояння безпілотника ЗСУ проти російського танка. Український дрон за кілька тисяч доларів завдав удару по сучасному російському танку Т-90М "Прорив", який коштує 2-4 млн доларів в залежності від модифікацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини