Головна Новини Світ США Україна повинна завдати удару по Путіну, - по його зарозумілості, - директор ЦРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна повинна завдати удару по Путіну, - по його зарозумілості, - директор ЦРУ

Очільник Кремля переоцінює себе й здатність своїх військових підкорити Україну

26 лютого 2023, 23:23
Поділіться публікацією:

Говорячи загалом про війну і становище на фронті, директор ЦРУ сказав в інтерв'ю телеканалу CBS, що Путін вірить, що найближчим часом не зможе перемогти, але й дозволити собі програти теж не може. На думку Вільяма Бернса, Путін у цьому переконаний, пишуть "Коментарі".

Україна повинна завдати удару по Путіну, - по його зарозумілості, - директор ЦРУ

У телевізійному інтерв’ю 26 лютого Бернс розповів, як торік у листопаді під час зустрічі з главою російських розвідувальних служб, той виявив "почуття зухвалості та зарозумілості", яке відображало переконання самого Путіна в тому, що він може "знищити українців" і перебороти європейських союзників України. Бернс назвав цю розмову "досить сумною". Очільник ЦРУ переконаний, що замість того, аби відступити і знайти можливість компромісу, який дозволив би йому вийти з цієї ситуації, Путін лише подвоює зусилля, попри те, що те, що відбувається — це поки що, за всіма мірками, стратегічна невдача Росії.

"Я як колишній дипломат хотів би бачити можливості для переговорів, але я не думаю, що росіяни серйозні щодо переговорів зараз. І я думаю, що тільки успіхи на полі бою створять будь-які можливості для переговорів у майбутньому", — сказав директор ЦРУ.

За словами Бернса, Путін без сентиментів ставиться до великих людських втрат у цій війні, зокрема й у російській армії, але його зарозумілість і зачеплене честолюбство продовжують відігравати важливу роль у війні. Тому, вважає Бернс, важливо допомагати українським збройним силам розбити цю зарозумілість.

"Це буде рішення українців, і, як сказав президент, не тільки ми як розвідувальне співтовариство, а й уряд повинні зробити все можливе, щоб українці змогли здобути перевагу на полі бою і в підсумку — за столом переговорів", — сказав Бернс.

Як писали "Коментарі" раніше, Путін заговорив про потенційний розвал Росії та розповів, яким можливе майбутнє росіян після розпаду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — український прем’єр Денис Шмигаль відповів, коли буде примирення з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини