Головна Новини Світ США Україні доведеться почекати: речник Палати представників США відреагував на пропозицію Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні доведеться почекати: речник Палати представників США відреагував на пропозицію Байдена

Майк Джонсон заявив, що запит на фінансування України та Ізраїлю має бути поділено

30 жовтня 2023, 07:20
Поділіться публікацією:

Фінансування допомоги Україні та Ізраїлю має розглядатися окремо, вважає новообраний речник Палати представників Конгресу США Майк Джонсон. Як передає портал "Коментарі", свою позицію він озвучив в інтерв'ю Fox News, відповідаючи на питання ведучого про фінансування, яке запросив президент США Джо Байден у Конгресу.

Україні доведеться почекати: речник Палати представників США відреагував на пропозицію Байдена

Майк Джонсон. Фото: з відкритих джерел

Майк Джонсон підкреслив, що зараз увага всього світу прикута саме до подій в Ізраїлі. І саме на допомогу Ізраїлю США мають кинути всі сили та сконцентруватися на цьому питанні. Саме тому він уже цього тижня представить окремий законопроект щодо фінансування Ізраїлю.

Зазначимо, 20 жовтня президент США Джо Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на суму близько $106 млрд, яке, крім іншого, включає допомогу Україні ($61,4 млрд, найбільший пакет) та Ізраїлю ($14,3 млрд).

Ведучий Fox News Шон Хенніті зазначив, що Байден у цьому запиті "хоче пов'язати воєдино" питання фінансування України, Ізраїлю та прикордонної безпеки США, і запитав, як у Палаті представників розглядатимуть цей запит (він припустив, що це відбуватиметься за схемою "питання" за питанням").

"Консенсус серед республіканців у Палаті представників полягає у тому, що нам необхідно розділити ці питання", – відреагував Джонсон.

За його словами, він уже проінформував про це Білий дім.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США через три тижні нарешті з'явився новий спікер Палати представників. Ним став представник трампістського крила Республіканської партії Майк Джонсон, який не дуже симпатизує Україні. Раніше екс-президент США та найімовірніший кандидат від Республіканської партії на цю посаду на виборах-2024 Дональд Трамп "збив" проукраїнського кандидата Тома Еммера. Що означає для України такий розклад? Як ситуація може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини