Головна Новини Світ США Ураган "Іда" дістався до Нового Орлеану: чи є потерпілі від стихії
commentss НОВИНИ Всі новини

Ураган "Іда" дістався до Нового Орлеану: чи є потерпілі від стихії

Відомо про щонайменше одного загиблого

30 серпня 2021, 09:50
Поділіться публікацією:

На півдні США ураган вже позносив дахи та позбавив людей електроенергії. Зокрема, в Новому Орлеані місто відключене через потужну стихію. Про це повідомляють в The Weather Channel в Twitter.

Ураган "Іда" дістався до Нового Орлеану: чи є потерпілі від стихії

Ураган "Іда" дістався до Нового Орлеану, фото bloomberg.com

За повідомленнями місцевої влади, в місті працюють генератори електрики, адже лінії електропередач порвав сильний вітер. Там чекають поки стихія мине, щоб відновлювати інфраструктуру.

До урагану підготувалися — на лінії працюють 13 рятувальних команд й бригади "швидкої". Також у місцевій адміністрації зробили запаси їжі та продуктів.

Все ще є загроза підтоплення територій через підйом рівня води у місцевих річках та озерах. Повідомляється, що одна людина загинула в Прерівіллі, що знаходиться в передмісті столиці штату Луїзіана. За даними офісу шерифу, мертву людину знайшли в будинку, її особу ще не встановили.

"Це буде набагато сильніше, ніж ми зазвичай бачимо, і, чесно кажучи, якби нам довелося скласти найгірший можливий шлях урагану в Луїзіані, це було б щось дуже і дуже близьке до того, що ми бачимо", — сказав урядовець Джон Бел Едвардс The Associated Press.

Іда — шторм 4 категорії, що відбувається через 16 років після урагану "Катріна". Вітри Іди дмуть зі швидкістю 150 миль на годину (230 кілометрів на годину) й тому "Іду" можна віднести до п’ятого за силою урагану, що коли-небудь був в США.

Через кілька годин швидкість вітрів сягала 95 миль / год (155 кілометрів на годину) та 45 миль (70 кілометрів) на північному заході від Нового Орлеана. Океанічні хвилі затопили бар'єрний острів Гранд-Айленд. Ураган "Іда" змінив напрямок течії річки Міссісіпі, яка затопила прибережні промислові райони.

Як повідомляв портал "Коментарі", потужний шторм "Іда", який вже завдав чималих збитків Кубі тепер наближається до Америки. На його шляху американська Луїзіана з великими містами та поки працюючими нафтовими вишками.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини