Головна Новини Світ США Уряд США застосував санкції до низки китайських компаній
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд США застосував санкції до низки китайських компаній

Окремо було додано до списку Московський фізико-технічний інститут

26 листопада 2021, 01:39
Поділіться публікацією:

Уряд США додав ще десяток китайських компаній до свого списку обмеженої торгівлі з огляду на проблеми національної безпеки та зовнішньої політики. Про це повідомляє міжнародне інформаційне агентство ВВС. Цей останній крок відбувся на тлі зростання напруженості між США та Китаєм щодо статусу Тайваню та інших питань.

Уряд США застосував санкції до низки китайських компаній

США (фото з відкритих джерел)

Вісім китайських технологічних фірм були додані в так званий "список суб'єктів" за їхню роль у сприянні зусиллям китайських військових у сфері квантових обчислень та придбанні або спробі "придбати предмети американського походження для підтримки військового застосування". Міністерство торгівлі США також повідомило, що 16 фізичних та юридичних осіб, які працюють у Китаї та Пакистані, були додані до списку через їхню причетність до "незахищених ядерних заходів Пакистану або програми балістичних ракет".

Окремо було додано до списку Московський фізико-технічний інститут.

Нагадаємо, Сполучені Штати запросили 110 країн, включаючи Україну, на "Саміт на підтримку демократії", що відбудеться у грудні. При цьому список не включили Росію, Китай, Туреччину, а з країн ЄС – Угорщину. Натомість увімкнули Тайвань, який, згідно з офіційною позицією Китаю, є однією з китайських провінцій. Експерти для видання "Коментарі" прокоментували цей список та значущість саміту. Саміт – політичний сигнал з боку США, що ті готові підтримувати розвивати відносини з тими, хто є для них паритетними партнерами Експерт програми "Міжнародна та внутрішня політика" аналітичного центру Український інститут майбутнього Ігор Тишкевич вважає, що цей саміт – це спроба США продемонструвати, що у ціннісному полі вони залишаються центром умовного демократичного світу.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини