Головна Новини Світ США В адміністрації Байдена тепер на першому місці не Україна: чим стурбовані США
commentss НОВИНИ Всі новини

В адміністрації Байдена тепер на першому місці не Україна: чим стурбовані США

За інформацією ЗМІ, США стурбовані, що Іран готує помсту Ізраїлю у відповідь на знищення лідера "Хезболли"

сьогодні, 16:08
Поділіться публікацією:

У Білому домі стурбовані тим, що Іран, швидше за все, готує операцію-помсту Ізраїлю після того, як у столиці Ірану Бейруті точковим ударом убили лідера угруповання "Хезболла", що підтримується Іраном. Як повідомляє портал "Коментарі", про це з посиланням на анонімне джерело повідомляє "CNN".

В адміністрації Байдена тепер на першому місці не Україна: чим стурбовані США

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Співрозмовник повідомив журналістам, що в Білому домі очікують на можливу атаку Ірану проти Ізраїлю після ліквідації точковим повітряним ударом лідера "Хезболли" Хассана Насралли, і на зв'язку з Ізраїлем для підготовки відображення атаки.

Чиновник не став уточнювати, які дії Ірану вважають ймовірними, і як США у зв'язку з цим змінюють розташування сил у регіоні.

Раніше інший анонімний співрозмовник в адміністрації говорив, що США розглядають як можливі сценарії пряму відповідь з боку "Хезболли", атаки підконтрольних Ірану сил, таких як хусити в Ємені, атаки Ірану на військових США в регіоні або безпосередній ракетний удар Ірану по Ізраїлю.

У неділю в Пентагоні заявили, що якщо Іран, його союзники або проксі-сили вирішать атакувати "американських військових або інтереси" в регіоні, США вживатимуть заходів, а представник Пет Райдер нагадав, що Штати мають на Близькому Сході значні сили, включаючи авіаносну. ударну групу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ризик повномасштабної війни на Близькому Сході збільшується в рази. Президент США Джо Байден заявив, що її слід уникнути. Про це повідомляє Sky News.

Байден заявив, що проведе переговори з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, але не повідомив подробиць про дату переговорів. Крім того, президент США ухилився від відповіді на запитання про те, про що говоритимуть лідери.

"Я скажу вам, що я йому скажу, коли з ними говоритиму", — зазначив Джо Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини