Головна Новини Світ США В США чоловік знайшов у гаражі інертну ядерну ракету
commentss НОВИНИ Всі новини

В США чоловік знайшов у гаражі інертну ядерну ракету

Після покупки гаража та перегляду його вмісту житель США знайшов ядерну ракету.

7 лютого 2024, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В американському місті Белв'ю виявили інертну ядерну ракету, яка знаходилась у гаражі померлого жителя штату Вашингтон. На місце неочікуваної знахідки прибула група саперів, що оглянули ракету, яка здатна нести ядерну боєголовку.

В США чоловік знайшов у гаражі інертну ядерну ракету

Ядерна ракета в повітрі. Фото з відкритих джерел

Після смерті власника або несплати оренди за гараж у США їх виставляють на аукціон та продають з майном, яке знаходиться в середині. Один з таких гаражів придбав американець, який виявив незвичну знахідку та звернувся до Національного музею ВПС США, щоб передати їм ракету.

Натомість співробітники музею зателефонували в поліцію та викликали до гаража з фахівців з вибухотехнічної служби для перевірки та можливої часткової евакуації 150-тисячного міста у разі небезпек.

В США чоловік знайшов у гаражі інертну ядерну ракету - фото 2

Знайдена інертна ядерна ракета в гаражі у США

"Пристрій насправді є Douglas AIR-2 F Genie (попереднє позначення MB-1), некерованою ракетою "повітря-повітря", яка призначена для перенесення ядерної боєголовки W25 потужністю 1,5 кт", — повідомили у поліцейському звіті після перевірки.

Також там додали, що пристрій не мав ракетного палива, а ядерна боєголовка була відсутня, а "по суті це означає, що предмет є артефактом без небезпеки вибуху".

Ракету часів холодної війни відреставрують і передадуть до музею.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про список з 10 країн, які є найбільшими ядерними державами світу, або наблизились до отримання такого статусу.

Також "Коментарі" писали про колишнього президента РФ Дмитрія Медведєва, який пригрозив ядерною зброєю у випадку, якщо українські сили атакуватимуть російські території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини