Головна Новини Світ США В США трансгендер став першим у світі єпископом
commentss НОВИНИ Всі новини

В США трансгендер став першим у світі єпископом

Новообраний пастор сподівається, що своїм прикладом вселить надію трансгендерним людям

15 червня 2021, 23:30 comments1424
Поділіться публікацією:

В США перший відкритий трансгендер обраний єпископом однієї із християнських конфесій. Про це повідомляє видання Іnsider.

В США трансгендер став першим у світі єпископом

Марго Рорер. Фото: insider.com

Наразі Меган Рорер служить пастором у лютеранській церкві в Сан-Франциско. А вже у вересні він приступить до своїх обов’язків як єпископ у  Євангелічно-лютеранській церкві Сьєрра-Тихоокеанського регіону. Це одна із найбільших християнських конфесій в Америці, яка нараховує близько 3,3 мільйонів членів.

Преподобний також був першим відкритим трансесксуалом, який став пастором у лютеранській церкві. Тим не менш, за слова Марго Рорера, він був шокований і приємно здивований новиною, що його обрали єпископом. 

"Я теж не був упевнений, що церква готова до цього, але, як виявилося, готова", — сказав Рорер.

Пастор зауважив, що дуже хоче, аби його історія не лише кинула виклик деяким уявленням про християнську общину, але й слугувала позитивним прикладом для трансгендерної молоді та допомогла людям розширити свою творчі можливості по відношенню до того, що з себе представляють транс люди.

Марго Рорер також розповів, як ще в студентські роки зазнавав глузувань, принижень, переслідувань і жорстокості з боку багатьох людей. Дехто навіть цитував начебто слова із Біблії та казав, що таким як Марго краще вмерти.

Проте, за словами пастора, жорстокість не ізолювала його і не змусила відмовитися від віри, а навпаки підштовхнула його до глибшого вивчення релігії. Рорер каже, що спираючись на свою ідентичність, він зміцнив свою віру. А тепер хоче допомагати людям. 

 "Я просто радий, що все більше транс і небінарних людей дізнаються, що існує повне різноманіття способів, якими ви можете виразите себе, що ви можете мати родину і, можливо, навіть віру".

Раніше видання "Коментарі" писало, як британка Урсула Мартін пішки пройшла з України до Великобританії. Жінка десять років тому дізналася, що хвора на онкологію, і після того вирішила подорожувати, аби своїм прикладом вселяти надію тяжкохворим людям та привертати увагу суспільства до проблеми онкологічних захворювань. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.insider.com/
comments

Обговорення

Эмилия

17 червня 2021, 17:53

ЦАРЬ МИРА, слава Сатане!

ЦАРЬ МИРА

15 червня 2021, 22:59

Вавилон, Содом и Гоморра отдыхают. Это нечестивая "церковь" сатаны, в ней нет истинного Бога, в ней нет Иисуса Христа.


Новини