Головна Новини Світ США В США з’ясували, що пропонує Росія Північній Кореї в обмін на зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

В США з’ясували, що пропонує Росія Північній Кореї в обмін на зброю

Росія виконує свою частину угоди з Північною Кореєю, яка постачає Москві зброю для війни в Україні.

2 квітня 2024, 08:20 comments2582
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах вважають, що Росія уклала угоду з Північною Кореєю на постачання зброї. Натомість Москва буде застосовувати своє право вето в Радбезі ООН щодо санкцій проти КНДР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву речника Держдепу Метью Міллера. 

В США з’ясували, що пропонує Росія Північній Кореї в обмін на зброю

Речник Держдепу США Метью Міллер. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу Метью Міллера запитали, чи стурбовані США ситуацією, що Росія виступає проти продовження санкцій Ради безпеки ООН щодо Північної Кореї. Речник Держдепу США пояснив, що Росія не просто виступає проти санкцій, а має угоду з КНДР.

"Неймовірно стурбований. Прикро, що Росія і Китай вирішили застосувати право вето… Росія уклала угоду з КНДР в обмін на те, що КНДР озброїла її у війні проти України. І тепер ми бачимо, як Росія виконує свою частину угоди", — пояснив Метью Міллер.

Попри те, що Росія та її один з найбільших партнерів – Китай, не підтримали санкції проти Північної Кореї, США й надалі буде застосовувати обмеження до КНДР

"Ми все ще маємо повний спектр санкцій щодо Північної Кореї, і ми продовжуватимемо їх дотримуватись", — наголосив Міллер.

Нагадаємо, що 28 березня в Раді безпеки ООН пройшло голосування щодо продовження діяльності групи експертів, які здійснюють моніторинг щодо дотримання санкцій проти Північної Кореї. Єдиною країною, яка проголосувала проти виявилась Росія, Китай утримався від голосування, а решта 13 країн висловились за продовження. Франція, Японія, США, Південна Корея та Велика Британія засудили російське вето у спільній заяві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер КНДР Кім Чен Ин назвав причину, через яку готовий почати війну.

Також "Коментарі" писали, що росіяни масово тікають в одну з країн Європи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини