Головна Новини Світ США Вчені дослідили, як COVID-19 поширюється у закритому приміщенні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені дослідили, як COVID-19 поширюється у закритому приміщенні

Вченим вдалося з'ясувати, що для розповсюдження вірусу у приміщеннях важливі характеристики повітря

16 лютого 2022, 18:55
Поділіться публікацією:

Американські вчені з Орегонського університету проводили експерименти з хворими на коронавірус, щоб зрозуміти, як поширюється вірус у приміщенні. Дослідження проводили професор архітектури Кевін Ван Ден Ваймеленберг, директор Інституту здоров’я та навколишнього середовища та його аспіранти. Про це повідомляє medicalxpress.

Вчені дослідили, як COVID-19 поширюється у закритому приміщенні

Фото ілюстративне / Pixabay

Для експерименту у приміщенні розмістили необхідні інструменти та різне обладнання. Серед них пробовідбірники повітря, зволожувачі, осушувачі повітря, фільтри, прилади, що вловлюють мікрочастинки вірусу.

Експеримент тривав два місяці, участь у ньому взяли 11 молодих людей, що мали позитивний тест на COVID-19. Щодня вони заходили до приміщення по черзі, де сиділи, стояли, говорили, голосно говорили, спеціально кашляли та бігали на біговій доріжці протягом трьох годин.

Щодня дослідники вимірювали кількість вірусних частинок у повітрі та на поверхнях, у носі та роті учасників дослідження. Експериментатори прагли дослідити, як впливає на поширення вірусу у приміщенні вентиляція, фільтри повітря, вологість.

Було з'ясовано, що у приміщеннях, де достатня вологість повітря, вірусні частинки швидше осідають на поверхні. Для цього має бути вологість повітря не менше 40%. Також вологе повітря корисне для імунної системи людини, оскільки допомагає підтримувати слизові оболонки здоровими та вологими.

Тому треба вмикати вентиляцію та підтримувати вологість повітря, щоб вірус не затримувався довго у повітрі. Коли вірус опускається на поверхні, він стає менш заразним.

Також вчені з'ясували, що різниця між кількістю вірусних частинок у повітрі на відстані 4 футів від суб’єктів та 11 футів досить невелика, а це означає, що вірус розповсюджується у приміщенні через деякий час.

Як повідомляв портал "Коментарі", американські вчені повідомили про перше одужання жінки від ВІЛ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини