Головна Новини Світ США Вибори в США: хто з кандидатів ближчий до перемоги у трьох ключових штатах
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: хто з кандидатів ближчий до перемоги у трьох ключових штатах

Гарріс збільшує відрив від Трампа у трьох ключових штатах

12 серпня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

Кандидат у президенти США від Демократичної партії, віце-президент Камала Гарріс випереджає екс-президента та кандидата від республіканців Дональда Трампа у трьох найважливіших штатах, які є ключовими для перемоги на виборах. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані нового опитування The New York Times/Сієнського коледжу.

Вибори в США: хто з кандидатів ближчий до перемоги у трьох ключових штатах

Гарріс і Трамп. Фото: з відкритих джерел

Опитування проводили з 5 по 9 серпня серед потенційних виборців у Мічигані, Пенсільванії та Вісконсіні. Їх питали про ставлення до Гарріс та Трампу.

На запитання, за кого вони проголосували б, якби вибори відбулися сьогодні, Харріс отримала 50% підтримки проти 46% Трампа. Це помітне покращення порівняно з показниками президента Джо Байдена, який зняв свою кандидатуру з виборів на користь Гарріс.

З урахуванням третіх кандидатів та Роберта Ф. Кеннеді-молодшого, Гарріс залишається попереду на 5 процентних пунктів у Мічигані, на 2 процентні пункти у Пенсільванії та на 6 процентних пунктів у Вісконсіні. Кеннеді-молодший, який втрачає популярність, має в середньому лише 4-5 відсотків підтримки.

Опитування показало, що Гарріс виграє від зростання популярності серед виборців у кожному штаті, у той час як прихильність до Трампа у всіх трьох штатах дещо покращилася.

Примітно, що 47% опитаних виборців сказали, що Трамп запровадить зміни, які будуть "дуже поганими" або "дещо поганими" для країни порівняно з 37% виборців, які сказали те саме про Гарріс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Демократичної партії та віце-президент США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на майбутніх виборах президента США, які відбудуться 5 листопада, з результатом 42% проти 37%. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що згідно з результатами опитування Ipsos Гарріс збільшила свою перевагу з липня, коли в опитуванні Reuters/Ipsos її відрив від Трампа становив 37% проти 34%. Загальнонаціональне опитування, проведене з 2 по 7 серпня серед 2045 дорослих американців, також показало, що 4% опитаних підтримують незалежного кандидата Роберта Кеннеді-молодшого, що на 6% менше порівняно з липнем.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини