Головна Новини Світ США Вибори в США: кому Трамп уже погрожує судом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: кому Трамп уже погрожує судом

Дональд Трамп пригрозив судом керівникам виборчкомів за "фальшування"

10 вересня 2024, 08:47
Поділіться публікацією:

Виборчі адміністратори США та кампанія кандидата в президенти Камали Гарріс засудили погрози Дональда Трампа посадити "корумпованих" членів виборчих комісій у разі його повернення до Білого дому як новообраного президента США. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Вибори в США: кому Трамп уже погрожує судом

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що адміністратори та виборчий штаб Гарріс звинуватили кандидата від Республіканської партії у залякуванні та підбурюванні до потенційного насильства. Причиною став нещодавній пост Трампа у соцмережі із погрозами притягнути до відповідальності керівників виборчих комісій за "фальсифікацію результатів виборів".

У суботу, 7 вересня, Дональд Трамп оприлюднив у соціальній мережі Truth Social пост, у якому пригрозив судовим переслідуванням низці людей, якщо з'ясується, що вони причетні до фальсифікацій на виборах 2024 року.

"Ми не можемо дозволити нашій країні далі перетворюватися на країну третього світу, і ми не дозволимо! Будь ласка, пам'ятайте, що ця правова загроза поширюється на юристів, політичних діячів, донорів, нелегальних виборців та корумпованих посадових осіб виборчих органів. Ті, хто причетний до недобросовісній поведінці розшукуватимуться, ловитимуться і переслідуватимуться в судовому порядку на рівнях, на жаль, ніколи раніше не виданих у нашій країні", – написав Дональд Трамп.

Висуванець у президенти США від Республіканської партії також повторив своє безпідставне твердження про те, що його поразка на виборах 2020 року від президента-демократа Джо Байдена була зумовлена фальсифікаціями — аналогічне повідомлення, з яким він звернувся до прихильників перед смертоносним штурмом будівлі Капітолію США 6 січня 20 року.

Після своєї поразки у 2020 році Трамп систематично робив неправдиві заяви про те, що працівники виборчих штабів обманним шляхом позбавили його законної перемоги. Багатьом із них уже тоді надходили погрози.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вдалося Гарріс суттєво відірватися від Трампа: соцопитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини