Головна Новини Світ США Вибори в США: опитування показало, хто лідер на початок вересня
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в США: опитування показало, хто лідер на початок вересня

Гарріс несуттєво випереджає Трампа у ключових штатах

5 вересня 2024, 08:52
Поділіться публікацією:

Віце-президент США Камала Гарріс дещо випереджає кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа у так званих ключових штатах, результати яких часто вирішують долю президентських виборів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать опубліковані результати опитування CNN/SSRS.

Вибори в США: опитування показало, хто лідер на початок вересня

Гарріс і Трамп. Фото: з відкритих джерел

Згідно з опитуванням, Гарріс випереджає Трампа у штатах Вісконсін, Джорджія, Мічиган та Невада, але її перевага там – у межах чи ледве за межами статистичної похибки.

У Пенсільванії обидва кандидати мають по 47% голосів, а в Арізоні Трамп випереджає Харріс на 5 процентних пунктів.

У всіх ключових штатах виборці більше довіряють республіканському кандидату у питаннях економіки та імміграції. Натомість Харріс випереджає Трампа у питаннях захисту демократії та абортів та репродуктивних прав.

Крім того, більше половини виборців США у ключових штатах заявили, що погляди та політика Трампа є надто екстремістськими. Про Харріс так висловилося трохи менше половини респондентів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дональд Трамп пригрозив кров'ю, якщо програє вибори в США.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не має значення, хто буде президентом США – демократ чи республіканець. Головне для України, щоб підтримка тривала. Таку заяву зробив голова Комітету Верховної Ради із зовнішньої політики Олександр Мережко.

Мережко пояснив, що Україна потребує збереження підтримки від обох американських партій. Він висловив сподівання, що наступний лідер США підтримуватиме Україну так само, як і попередні.

"Для нас не є принципово важливим, хто конкретно, яка особистість – чи це буде, скажімо, представник демократів, чи представник республіканців – президентом. Для нас найважливішим є збереження тієї двопартійної підтримки, яку ми зараз маємо від Сполучених Штатів, і щоб новий президент продовжував лінію, спрямовану на військово-технічну, економічну підтримку України", — наголосив депутат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини