Головна Новини Світ США Від Трампа вимагають покрити судові витрати за програні справи
commentss НОВИНИ Всі новини

Від Трампа вимагають покрити судові витрати за програні справи

Колегія вибірників своїм голосуванням затвердила перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах в США

29 серпня 2021, 01:27
Поділіться публікацією:

Від 45-го президента США Дональда Трампа вимагають покрити судові витрати за програні справи, які стосуються "фальсифікацій", пов'язаних з результатами виборів.Про це повідомляє видання Bloomberg. Зокрема мова йде про справи, представлені в штаті Вісконсін. Трамп подав позов про скасування результатів виборів. Коли справа провалилася в суді — від адвокатів Трампа вимагали покрити судові витрати. Але губернатор штату Тоні Еверс вважає, що гроші повинен заплатити сам Трамп. Він подав відповідний позов до федерального суду в Мілуокі.

Від Трампа вимагають покрити судові витрати за програні справи

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

"Поведінка Трампа і його адвокатів просто ні в які рамки не входить", — сказав Еверс.

На його думку, позов подав Трамп з власної ініціативи, а тому має заплатити особисто. Губернатор додав, що позов Трампа з самого початку був безпідставним, тому не було сенсу його подавати.

Загалом губернатор вимагає від Трампа 145 тисяч доларів на покриття судових витрат. Саме таку суму держава витратила на судову тяганину через цей позов. Також штат вимагає 106 тисяч доларів за позов про скасування результатів виборів в декількох штатах. 14 грудня колегія вибірників своїм голосуванням затвердила перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах в США.

Нагадаємо, в суд на колишнього президента США Дональда Трампа подали цивільний позов поліцейські, які охороняли Капітолій під час подій 6 січня 2021. У судовому позові вказано, що Трамп змовився з ультраправими екстремістами, які почали штурм Капітолію. Це остання справа в ряді цивільних позовів на Трампа. В результаті штурму загинули п'ятеро людей, з яких один офіцер поліції. Пізніше четверо офіцерів, які брали участь у захисті Капітолію, наклали на себе руки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини