Головна Новини Світ США Відома російська пропагандистка потрапила під санкції США: в чому її звинувачують
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома російська пропагандистка потрапила під санкції США: в чому її звинувачують

Штати наклали санкції на пропагандистський канал RT та хакерське угруповання RaHDit

5 вересня 2024, 00:25
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів США впровадило санкції проти керівництва російського пропагандистського каналу RT та хакерського угруповання RaHDit. Причиною санкцій стало втручання в поточні американські президентські вибори, які пройдуть у листопаді 2024 року.

Відома російська пропагандистка потрапила під санкції США: в чому її звинувачують

США наклали санкції на Сімоньян. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що на початку року керівництво RT почало вербувати американських посадовців для своєї кампанії впливу на президентські вибори в США.

Зазначається, що канал RT використовував підставну кампанію, щоб приховати власну участь або участь російського уряду у створенні контенту, покликаного впливати на американську аудиторію.

Під санкції США потрапили головна редакторка RT Маргаріта Сімоньян, її заступники Єлизавета Бродська та Антон Анісімов, заступник директора англомовного мовлення Андрій Кіяшко, керівник проєктів цифрових медіа Костянтин Калашников та його підлегла Олена Афанасьєва. Як вказує Мінфін США, Анісімов діє за дорученням ФСБ РФ, а Афанасьєва була підставною особою, яка намагалась вийти на американських посадовців та завербувати їх.

Також санкції введені проти членів прокремлівської хакерської група RaHDit, яка складається з чинних та колишніх співробітників російської розвідки — Олексія Гаращенка, Анастасії Єрмошкіної та Олександра Нєженцева.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп звинуватив владу України в приховуванні кількості загиблих на російсько-українській війні. Трамп знову заявив, що у випадку перемоги на виборах укладе угоду про припинення війни в Україні. Після цього він сказав, що кількість загиблих на війні "значно вище, ніж вважають люди".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини