Головна Новини Світ США Відправлено у відставку спікера Палати представників США Маккарті, який критикував допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відправлено у відставку спікера Палати представників США Маккарті, який критикував допомогу Україні

Відставку Маккарті було ініційовано через домовленості з Білим домом для недопущення "шатдауну" в США

4 жовтня 2023, 07:34
Поділіться публікацією:

Палата представників США відправила у відставку свого спікера Кевіна Маккарті. Його відставка була ініційована через домовленості з Білим домом для недопущення "шатдауну" у США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати голосування Палати представників США.

Відправлено у відставку спікера Палати представників США Маккарті, який критикував допомогу Україні

Кевін Маккарті. Фото: з відкритих джерел

За таке рішення щодо Маккарті проголосували 216 конгресменів. Проти виступили – 210. Варто зазначити, що це перший випадок в історії США, коли спікера Палати представників достроково відправляють у відставку.

Немов за командою за це рішення проголосували демократи, віддавши всі голоси, які мають, хоча ще напередодні голосування в американських ЗМІ було багато припущень про те, чи не спробують представники команди Байдена в останній момент передумати, не проголосувавши, як раніше домовлялися, що могло б дати шанс Маккарті уникнути відставки. У ЗМІ обговорювалося, що Маккарті могли висунути низку умов, зокрема й підтримку надання допомоги Україні.

Цікаво, що ініціаторами відставки Маккарті виступили не демократи, а республіканці. Однопартієць Маккарті Метт Гетц став ініціатором порушення питання. Причина, як пояснив сам Гетц, у тому, що Маккарті не допустив зупинення фінансування уряду США через проблеми з ухваленням бюджету на 2024 рік.

Експерти вже попереджають, що американську політику й надалі продовжуватиме "штормити". Справа в тому, що знайти нового спікера буде дуже складно. Демократична партія має меншість у Палаті представників, тож на крісло спікера претендувати не може. А ось усередині Республіканського табору свої чвари. Їм то й Маккарті вдалося затвердити на посаду спікера лише з 15 спроби. Не факт, що тепер мине все гладко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – після того, як Київ не дочекався позитивного для себе рішення США щодо допомоги Україні на тлі можливого шатдауну, підтримка американського народу не похитнулася. Так вважає глава українського МЗС Дмитро Кулеба, запевняючи, що зараз Київ веде переговори з усіма представниками Конгресу, домагаючись, щоби подібних рішень більше не повторилося. Тим часом, з боку політиків-республіканців йдуть меседжі у стилі – треба більше уваги внутрішньоамериканським проблемам, а не Україні. А тут ще й відомий американський мільярдер, власник соцмережі X та компанії Tesla Ілон Маск робить уїдливі випади на адресу українського керівництва. І хоч Білий дім обіцяє продовжувати підтримку, а у Пентагону нібито залишилося ще понад 5 млрд доларів на зброю та іншу допомогу з безпеки для України, проблеми є. Що терміново має робити наше найвище військово-політичне керівництво, щоб виправити ситуацію? Чи слід очікувати найближчим часом на якісь радикальні кроки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини