Головна Новини Світ США Відсутність імунітету до Covid-19: у США зафіксували сплеск госпіталізації серед дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Відсутність імунітету до Covid-19: у США зафіксували сплеск госпіталізації серед дітей

Лікарі кажуть, що поки рано визначати, чи викликає Омікрон у дітей більш важкі симптоми

30 грудня 2021, 13:53
Поділіться публікацією:

Протягом кількох тижнів штам Omicron спричинив тисячі нових госпіталізацій через COVID-19 серед дітей у США, викликаючи нові занепокоєння щодо того, як багато нещеплених американців віком до 18 років подолають новий сплеск. Про це повідомляє Reuters.

Відсутність імунітету до Covid-19: у США зафіксували сплеск госпіталізації серед дітей

Діти стоять у черзі на медичний огляд перед входом до школи - Reuters

Середня кількість щоденних госпіталізацій дітей у період з 21 по 27 грудня зросла більш ніж на 58% по всій країні. За даними CDC, менше 25% з 74 мільйонів американців у віці до 18 років вакциновані.

Очікується, що випадки захворювання Omicron будуть зростати ще швидше в Сполучених Штатах, оскільки школи відновлять роботу наступного тижня після зимових канікул, попереджають експерти.

Лікарі кажуть, що поки рано визначати, чи викликає Омікрон у дітей більш важкі симптоми, ніж інші штами коронавірусу, але що його надзвичайно висока передача є одним з ключових факторів, що збільшує кількість госпіталізацій.

"Новий штам заразить більше людей, і заразить більше дітей. Ми бачили, як зростає кількість захворювань, ми бачили, як зростає кількість госпіталізацій серед дітей", — сказала доктор Дженніфер Найяк, експерт з інфекційних хвороб і педіатр з Університету Медичний центр Рочестера.

Навіть у Нью-Йорку, який має одні з найвищих показників вакцинації в Сполучених Штатах, лише близько 40% дітей у віці від 5 до 17 років повністю вакциновані. Наразі немає дозволеної вакцини для дітей у США віком до 5 років.

В інших частинах Сполучених Штатів також спостерігається сплеск випадків захворювання серед дітей. Згідно з даними Асоціації лікарень штату Огайо, за останні чотири тижні кількість госпіталізацій серед дітей віком до 17 років зросла на 125%.

За останній тиждень у Флориді, Нью-Джерсі та Іллінойсі кількість госпіталізації неповнолітніх пацієнтів з коронавірусом за останній тиждень збільшилася щонайменше вдвічі, свідчать дані CDC.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Omicron створює нейтралізуючий імунітет проти штаму Delta.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини