Головна Новини Світ США Відсутність прориву у "відвертих" переговорах: чим закінчилася зустріч представників США та Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Відсутність прориву у "відвертих" переговорах: чим закінчилася зустріч представників США та Росії

США заявляють про відсутність прориву переговорах з Росією щодо кризи на кордоні з Україною

11 січня 2022, 10:47
Поділіться публікацією:

Заступник держсекретаря США Венді Шерман заявила, що поки не знає, чи готова Росія до деескалації ситуації з Україною після масового нарощування російських військ біля кордону України та побоювань можливого вторгнення. Про це повідомляє Fox News.

Відсутність прориву у "відвертих" переговорах: чим закінчилася зустріч представників США та Росії

Заступник держсекретаря США Венді Шерман і заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков беруть участь у переговорах в Женеві - Reuters

Шерман зустрілася із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим у понеділок, 10 січня, у рамках першого з трьох серій двосторонніх переговорів, запланованих на цей тиждень. Вона сказала журналістам, що сесія була "відвертою", але говорити про те, чи серйозно Кремль ставиться до дипломатії, поки що зарано.

"Я не думаю, що ми знаємо відповідь на це. Ми побачимо, чи дійсно Росія розуміє, що найкращий спосіб продовжувати дипломатію – це зменшити цю напругу та деескалація", — відповіла Шерман, коли її запитали, чи Росія готова до деескалації на українському кордоні. 

Після зустрічі Рябков заявив журналістам, що, незважаючи на занепокоєння Америки щодо нарощування російських військ вздовж українського кордону, Москва не має наміру розпочинати військові дії.

"Ми пояснили нашим колегам, що не плануємо атакувати. Всі бойові навчання військ проводяться на території нашої країни, і немає підстав побоюватися сценарію ескалації", — сказав Рябков. 

Шерман сказала, що США "безперечно закликали Росію до деескалації", додавши: "Але ми подивимося". Вона сказала, що США не встановлювали конкретних термінів для чогось.

Шерман також зазначила, що США визначають деескалацію повернення Росією тисячі своїх військових на кордоні з Україною в казарми або пояснення, які навчання вони проводять і які їх цілі. За її словами, росіяни заявили США, що скупчення військ на кордоні не є передвісником вторгнення.

"Я не думаю, що ви здивуєтеся, почувши, що Росія дійсно сказала нам, як вже заявляла публічно, що вони не мають наміру вторгнутися, і це лише маневри та навчання. І вони можуть довести, що насправді не мають наміру атакувати, повернувши війська в казарми", — сказала Шерман.

Як повідомляли раніше "Коментарі", з публічним песимізмом Сполучені Штати і Росія розпочали складні переговори в Женеві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини