Головна Новини Світ США Винищувачі США поблизу Аляски перехопили російські бомбардувальники
commentss НОВИНИ Всі новини

Винищувачі США поблизу Аляски перехопили російські бомбардувальники

Протиповітряна оборона Аляски зафіксувала чотири російські літаки в зоні своєї дії, зокрема це були два бомбардувальники Ту-95 та два винищувачі Су-35.

15 лютого 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони США 14 лютого оголосило, що американські винищувачі F-16 перехопили чотири російські літаки поблизу Аляски. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Асоціації повітряно-космічних сил.

Винищувачі США поблизу Аляски перехопили російські бомбардувальники

Російські літаки Ту-95. Фото з відкритих джерел

Як зазначає видання 13 лютого чотири російські літаки увійшли в зону дії розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ). Серед літаків було два бомбардувальники Ту-95 та два винищувачі Су-35. В NORAD заявили, що система ППО (ADIZ) використовується як програма для виявлення та запобігати раннім загрозам для Північної Америки, а також моніторить міжнародний повітряний простір.

У NORAD підтвердили, що попри фіксацію російських літаків на своїх системах, вони не заходили в повітряний простір Канади чи США.

"Ця російська діяльність у ППО Північної Америки відбувається регулярно і не розглядається як загроза, а також не вважається провокаційною", — заявили в NORAD.

Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки вислало два винищувачі F-16, які перехопили російський літак, стверджується у Air & Space Forces Magazine. Окрім F-16 також були залучені винищувачі п’ятого покоління F-35A Lightning II.

Росія не повідомила, чи були її літаки перехоплені, проте заявила, що її авіація регулярно здійснює польоти в зоні нейтральних територій.

"Пілоти дальньої авіації регулярно виконують польоти над нейтральними водами Арктики, Північної Атлантики, Чорного, Балтійського і Тихого океанів", — повідомили в Міноборони Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Міністр оборони США назвав країни, які відправлять танки в Україну.

Також "Коментарі" писали про те, що російський інженер просить притулок в США та хоче розкрити військові секрети РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини