Головна Новини Світ США Російський інженер просить притулок в США та хоче розкрити військові секрети РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський інженер просить притулок в США та хоче розкрити військові секрети РФ

Інженер з Росії, який працював над розробкою модернізації військового літака просить притулок в США в обмін на секретну інформацію.

14 лютого 2023, 13:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський науковець, який займався розробкою бомбардувальників приїхав до кордону США в кінці минулого року і просить притулку. Натомість росіянин збирається розкрити військові секрети Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на News Yahoo.

Російський інженер просить притулок в США та хоче розкрити військові секрети РФ

Російський літак ТУ-160. Фото з відкритих джерел

Як зазначає видання російський військовий інженер прибув до Сполучених Штатів на броньованому автомобілі та просить політичного притулку, адже боїться переслідувань від Путіна. Раніше науковець брав участь у підтримку російського опозиціонера Олексія Навального, який перебуває у в’язниці.

Росіянин заявив, що може поділитись секретною інформацією. Інженер працював над створенням військового літака на авіаційному заводі Туполєва в Казані.

"Він описав тип літака як "штурмовик" і сказав, що він називається "Білий лебідь" ТУ-160, найбільший військовий літак", — повідомляє News Yahoo з посиланням на звіт CBP (матеріали, які публікує розвідка США).

Як зазначається у звітах НАТО ТУ-160 або ж "Блекджек" є одним з найсучасніших бомбардувальників в російському арсеналі. Окрім того, літаки цієї моделі використовувались для ударів по Україні. Звіти американської розвідки показують, що саме на заводі в Казані в останні роки розпочалась нова програма для будівництва вдосконаленої версії цього військового літака.

Американські служби заявили, що наразі встановлюють усі деталі щодо російського інженера і тільки після остаточної правдоподібності його слів зможуть ухвалити рішення про надання притулку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на заяви Столтенберга.

Також "Коментарі" писали про звіт норвезької розвідки, який вказав, що Росія становить головну загрозу для Європи та Норвегії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини