Головна Новини Світ США Вирок Трампу: чи відвернуться від нього виборці після рішення суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Вирок Трампу: чи відвернуться від нього виборці після рішення суду

Вирок, який був винесений Дональду Траму, жодним чином не вплине на його електоральне ядро, вважає політолог Юрій Богданов. Більше того, вій спробує його використати, щоб додати собі прихильність американців

31 травня 2024, 23:10
Поділіться публікацією:

Після вироку суду Дональд Трамп лише посилить риторику того, що він є жертвою упередженого суду і що сучасна система правосуддя існує як зброя проти нього, вважає політолог Юрій Богданов.

Вирок Трампу: чи відвернуться від нього виборці після рішення суду

Дональд Трамп

На його думку, Трамп буде використовувати цей кейс по повній і використовуватиме тезу "Америка скочується у диктатуру і переслідування політичних опонентів".

При цьому експерт вважає, що президент Джо Байден буде коментувати справу дуже обережно через те, що її неоднозначно сприймають в суспільстві.

Окрім того, додає експерт, наразі не зрозуміло, як справа Трампа вплине на його виборців.

"Ядро виборців Трампа буде підтримувати його ще сильніше. Його рішучість і відмороженість — база його підтримки. Як каже один з оглядачів, “Його горда непокора обвинуваченню, включно з його недавнім мітингом перед тисячами прихильників у Південному Бронксі, сприяла його іміджу сили”.  Про всяк випадок нагадаю, що репутація Трампа, його моральний вигляд і патологічна брехливість ніколи не бентежила його виборців. І не завадила 2020 набрати більше голосів ніж 2016",
- говорить політолог.

Богданов каже, що виборців Трампа набагато більше бентежить “влада старих еліт, які маніпулюють громадською думкою через медіа і підтримують іммігрантів, жінок і меншини, щоб “позбавити Америку ідентичності”. 

Щодо балансу сил у незалежних виборців всіх штатів і “спірних штатів” — тут опитування дають різний і суперечливий результат. На думку експерта, тут все буде залежати від переконливості кампанії Байдена.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що суд визнав Трампа винним у справі, проте він все ж зможе приймати участь у виборах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/yb_ua/5491

Новини