Головна Новини Світ США Вистачить на цілу бригаду: ЗСУ отримали велику партію зброї, яку США забрали у союзника Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

Вистачить на цілу бригаду: ЗСУ отримали велику партію зброї, яку США забрали у союзника Кремля

Зброю конфіскували США, коли Іран намагався відправити її до Ємену

9 квітня 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Уряд   Сполучених Штатів  надав ЗСУ  чималу партію зброї іранського виробництва, яка призначалась для Ємену, проте була перехоплена під час в дорозі. Про це інформує  Центральне командування Збройних сил Сполучених Штатів.

Вистачить на цілу бригаду: ЗСУ отримали велику партію зброї, яку США забрали у союзника Кремля

ЗСУ отримали велику партію іранської зброї (фото twitter.com/CENTCOM)

Зазначають, що 4 квітня  в Україну передали понад 5 тисяч автоматів АК-47, кулеметів, снайперських гвинтівок та гранатометів РПГ-7. Разом зі зброєю  також  передали понад 500 тисяч набоїв калібру 7,62 мм

"Цих матеріальних засобів достатньо, щоб оснастити одну українську бригаду легкою стрілецькою зброєю. Ця зброя допоможе Україні захиститися від вторгнення Росії", – сказано в повідомленні.

Повідомляють, що ця  партія зброї  була конфіскована американцями в період з 22 травня 2021 року по 15 лютого 2023 року з чотирьох різних суден, які, порушуючи  резолюцію  ООН, намагались  доставити свій вантаж єменським хуситам. Незаконний вантаж  намагалась  поставити іранська мілітарна організація "Корпус вартових ісламської революції", яку  уряди США, Ізраїлю та низки  інших держав, визнають, як терористичну організацію. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи чекати Києву хороших новин з ВашингтонаКолишній спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер заявив, що додаткову фінансову допомогу від Штатів для України у розмірі 61 мільярда доларів може схвалити вже у квітні цього року.

За його словами, Вашингтон хоче домогтися схвалення допомоги Україні, а згодом займатися президентськими виборами.Він також наголосив, що 80% членів Палати представників США підтримують допомогу Україні. Волкер вірить, що, незважаючи на політичні розбіжності, США зможуть узгодити новий пакет допомоги Україні

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини