Головна Новини Світ США Вперше в історії США відкритий гей займе посаду міністра
commentss НОВИНИ Всі новини

Вперше в історії США відкритий гей займе посаду міністра

Правозахисники назвали призначення представника ЛГБТ-спільноти історичною подією Америки

17 грудня 2020, 13:40
Поділіться публікацією:

Президент Америки Джо Байден запропонував на пост міністра транспорту 38-річного Піта Буттіджіча — представника ЛГБТ-спільноти. Раніше політик претендував на те, щоб Демократична партія висунула його  кандидатом в президенти. Але згодом Піт зняв свою кандидатуру та підтримав Джо Байдена.

Вперше в історії США відкритий гей займе посаду міністра

Фото: obozrevatel.com. Відкритий гей вперше стане міністром США

Таким чином Піт Буттіджіч стане не тільки  першим відкритим гомосексуалістом на посаді, а й одним з наймолодших міністрів в історії Америки.

Правозахисники вже назвали рішення президента історичним.

Сам Джо Байден заявляє, що Буттіджіч дуже розумна та скромна людина. 

Раніше Піт цілих вісім років був мером містечка Саут-Бенд. У 2014 році він на сім місяців  як морський піхотинець відправився до Афганістану.

Своєю чергою Піт Буттіджіч подякував президенту за його рішення та довіру у Твіттері.

"Це момент величезних можливостей — створювати робочі місця, вирішувати кліматичні проблеми і підвищувати рівень справедливості для всіх. Для мене велика честь, що обраний президент попросив мене служити нашій країні в якості міністра транспорту", — написав політик.

Нагадуємо, що у Колегії вибірників США підтвердили перемогу кандидата в президенти Джо Байдена. Він отримав 306 голосів з 270, необхідних для перемоги. Як вплине ця подія на Україну та якими можуть бути відносини США та України при Байдені, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що новообраний 78-річний президент США Джозеф Байден збирається вакцинуватися від Covid -19 вже на наступному тижні. За словами президента, він не хоче лізти без черги, але йому дуже б хотілося показати народу, що ця вакцинація повністю безпечна.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини