Головна Новини Світ США Ядерна зброя РФ у Білорусі: з'явилася реакція США
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерна зброя РФ у Білорусі: з'явилася реакція США

Коментуючи заяви про розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі у Держдепі заявили, що Лукашенко самовільно віддає Кремлю все більше контролю

16 червня 2023, 10:42 comments2400
Поділіться публікацією:

Держдепартамент США продовжує уважно спостерігати за ситуацією із переміщенням російської тактичної ядерної зброї до Білорусі. Як передає видання "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Держдепу США Метью Міллер.

Ядерна зброя РФ у Білорусі: з'явилася реакція США

Лукашенко та Путін. Фото: з відкритих джерел

Спікер Держдепу зазначив, що зараз США не бачать причин для зміни позицій власних ядерних сил. Також Вашингтон не бачить ознак того, що Кремль готується застосувати ядерну зброю.

Водночас Міллер зазначив, що погодившись на розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі, самопроголошений президент Олександр Лукашенко фактично віддає контроль за країною російському диктатору Путіну.

"Щодо Білорусі, то це ще один приклад того, що Лукашенко робить безвідповідальний та провокаційний вибір, передаючи Кремлю ще більший контроль над Білоруссю всупереч волі білоруського народу. А для Росії це ще один безвідповідальний крок", — заявив представник Держдепу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого прагне Кремль, розміщуючи ядерну зброю в Білорусі – чи є реальна загроза для світу. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально розібралися у ситуації.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Китай проти розміщення ядерної зброї на території третіх країн. Про це заявив представник Китайської Народної Республіки (КНР) у Раді безпеки ООН, явно маючи на увазі намір РФ накачати "ядеркою" Республіку Білорусь (РБ). Крім того, Китай закликає скорочувати ризики ядерної війни та виступає проти нападів на атомні станції (схоже, натяк на те, що творять росіяни в Україні). Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що свідчать подібні заяви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини