Головна Новини Світ США Як сприйме Путін відсутність Байдена на саміті миру: про що свідчить рішення глави США
commentss НОВИНИ Всі новини

Як сприйме Путін відсутність Байдена на саміті миру: про що свідчить рішення глави США

Байден демонструє нерішучість

5 червня 2024, 11:34
Поділіться публікацією:

Вже відомо, що на Глобальний саміт миру не їде президент США Джо Байден. Замість себе до Швейцарії він відправляє віце-президента Камалу Харріс та радника з нацбезпеки Джейка Саллівана. При цьому глава України Володимир Зеленський застерігав Байдена від ухвалення такого рішення і навіть казав, що кремлівський диктатор Володимир Путін йому аплодуватиме.

Як сприйме Путін відсутність Байдена на саміті миру: про що свідчить рішення глави США

Джо Байден

Проте, як повідомив "Коментарям" політолог, військовослужбовець Дмитро Воронков , не можна говорити, що відмовившись їхати на Глобальний саміт миру, Джо Байден зрадив Україну. Хоча, визнав він, таке рішення президента США все ж таки грає не на користь Україні.

"Путін у цьому бачитиме небажання якоїсь ескалації, нерішучість",
— наголосив Дмитро Воронков.

За його словами, Штати доволі часто демонструють певну нерішучість. Наприклад, якщо взяти питання про дозвіл застосовувати західну зброю для ударів по території Росії, то Великобританія одна з перших дозволила такі удари. Тобто, підкреслив політолог, одразу було видно рішучість у цьому питанні.

"США в цьому питанні дуже довго не могли ухвалити рішення, тобто в даному випадку, швидше за все, позитивні рішення ряду європейських країн вплинули на Штати, а не навпаки Штати вплинули на Європу. Тому, на жаль, це про те, що Штати не хочуть нагнітати ситуацію",
— вважає Дмитро Воронков.

При цьому він не виключає, що відмова їхати на Глобальний саміт миру може бути пов'язана і з передвиборчим періодом у США.

"Проте це зовсім не говорить, що саміт буде провалений. Я думаю, що тут важлива консолідація європейських країн, і вони відіграватимуть ключову роль на цьому саміті. Цілком можливо, що за його підсумками США виявлять серйознішу інтенсивність",
— вважає політолог.

Водночас, Дмитро Воронков не виключає, що Байден може змінити своє рішення і так поїхати на саміт до Швейцарії. Час для цього ще є, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що у Білому домі стверджують , що відсутність Байдена на саміті в жодному разі не означає, що Штати стали менше підтримувати Україну. Там стверджують, що у світі немає жодного лідера, який би підтримував більше Україну, ніж Байден. У Білому домі стверджують, що участь у Глобальному саміті миру Камали Харріс свідчить про те, що американська підтримка України залишається незмінною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини