Головна Новини Світ США Якщо Байден пригрозить відправити війська в Україну, питання допомоги закриють моментально
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо Байден пригрозить відправити війська в Україну, питання допомоги закриють моментально

Президент Джо Байден може змусити Конгрес терміново проголосувати за виділення допомоги України, проте для цього треба зробити крок, на який йому наважатися складно, вважає політолог Петро Олещук

8 березня 2024, 13:32 comments2763
Поділіться публікацією:

Як відзначив політолог Петро Олещук, у Конгресі Джо Байден говорив про важливість надання Україні фінансової допомоги і закликав не блокувати її. Проте, як говорить експерт, правда в тому, що Джо Байден – це не тільки президент, а і лідер конкуруючої партії. Саме тому республіканці блокуватимуть його ініціативи, щоби не додавати йому балів напередодні виборів.

Якщо Байден пригрозить відправити війська в Україну, питання допомоги закриють моментально

Джо Байден

Проте, як вважає Олещук, Байден може кардинально переломити ситуацію на свою користь. За його словами, саме президент США одноосібно може вирішувати питання про залучення військ Сполучених Штатів.

"Він не може надати військову допомогу Україні в обхід Конгресу, а Конгрес цю допомогу просто не хоче підтримувати. А направити війська США в Україну — може. І жоден Джонсон або Трамп у цьому завадити не може. Або, для початку, хоча б натякнути, що він розглядає таку можливість",
— пише у Фейсбуці Олещук.

За його словами, таку заяву уже зробив президент Франції Еммануель Макрон, і у росіян від неї "добряче пригоріло". Олещук вважає, що Байден міг би просто заявити, що США введуть обмежений контингент військових США в Україну навіть не для ведення бойових дій, а для вирішення інших завдань.

"І я вам гарантую, що все б змінилося миттєво. Республіканці і Трамп особисто одразу б збагнули, що надання допомоги для України — не найгірший для них саме варіант. Що відкупитися пакетом допомоги — це могло би бути непоганим варіантом з точки зору електоральної боротьби. Не давати ж Байдену привід показати силу?" -
вважає політолог.

На його думку, за таких обставин всі питання з допомогою були б закриті за пару тижнів максимум. А так воно буде тягнутися місяцями без зрозумілих перспектив, додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у своїй промові перед Конгресом Джо Байден заявив, що Україна здатна перемогти Путіна, якщо отримає необхідну зброю.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини