Головна Новини Світ США Йде важко, але прогрес вражає: у Блінкена зробили нову заяву про контрнаступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Йде важко, але прогрес вражає: у Блінкена зробили нову заяву про контрнаступ ЗСУ

За словами Нуланд, Росія створила потужну оборону на тимчасово окупованому півдні країни.

10 вересня 2023, 20:15
Поділіться публікацією:

Контрнаступ ЗСУ  проходить важко,  проте досягнутий прогрес,  при тих   умовах, в яких він відбувається. Про це сказала заступник державного секретаря Сполучених Штатів  Вікторія Нуланд, інформують  в прес-службі Ялтинської європейської стратегії.

Йде важко, але прогрес вражає: у Блінкена зробили нову заяву про контрнаступ ЗСУ

Вікторія Нуланд (фото з відкритих джерел)

"Цей контрнаступ йде кілометр за кілометром, але ми вражені досягнутим прогресом, особливо на півдні", — висловилась представниця США.

Як  продовжила заступник держсекретаря США, РФ за короткий час  звела потужні оборонні рубежі  в тимчасово окупованих південних регіонах  України.

"Оборона, яку створила Росія, є найбільшою за останні 100 років. Нам необхідно зрозуміти, що потрібно Україні для того, щоб зняти цю оборону, і ми не зможемо цього зробити, поки Україна не почне протистояти цій обороні", — сказала Нуланд.

Вона додає, що російські оборонні рубежі  можливо  здолати при умові, коли буде тісна співпраця між  українськими та американськими урядовцями.

"Ми отримали гарне уявлення про те, що необхідно, коли були тут. Саме тому ми намагаємося тісно співпрацювати з українським урядом, надаючи обладнання для механізованого розмінування, далекобійну артилерію та інші засоби", — продовжила представниця Сполучених Штатів.

Нуланд  підсумувала, що США  пояснюють всім партнерам з країн  Європи, Азії та Африки, якими будуть негативні наслідки  в питанні глобальної безпеки, коли  українці не переможуть  в цій війні

"Якщо Україна не переможе, якщо Путін доб'ється успіху, таке зло буде нормалізовано в усьому світі. Україна стоїть на правильному боці демократії і потребує нашої підтримки", — резюмувала заступник держсекретаря.

Нагадаємо, що в Україну нещодавно прибув держсекретар США Ентоні Блінкен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини