Головна Новини Світ США З’явилась реакція США на приїзд китайського лідера до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилась реакція США на приїзд китайського лідера до Путіна

Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі відреагував на візит Сі Цзіньпіна до російського диктатора

17 березня 2023, 17:27 comments1388
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайський лідер Сі Цзіньпін відповів на запрошення російського диктатора Володимира Путіна та погодився приїхати до Москви. Очікується, що візит відбудеться 20-22 березня. На приїзд лідера КНР відреагували Сполучені Штати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

З’явилась реакція США на приїзд китайського лідера до Путіна

Китайський лідер Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Після підтвердження від Кремля та Міністерства закордонних справ Китаю стало відомо, що Сі Цзіньпін відвідає Володимира Путіна у березні. Очікується, що обидва лідери підпишуть договори про поглиблення співпраці між країнами. На приїзд Сі Цзіньпіня до Росії з глибокою стурбованістю відреагував Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі.

"Існує ймовірність того, що Китай може спробувати позиціонувати себе як миротворця в Україні – ми глибоко стурбовані цим", — повідомив Кірбі.

Американський дипломат вважає, що плани Китаю припинити бойові дії не призведуть до справедливого і тривалого миру між РФ та Україною. Також Кірбі звернувся до китайського лідера уникати односторонніх позицій після відвідин Москви і закликав Сі Цзіньпіна провести розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

В той час російський політик Юрій Ушаков припускає, що приїзд Сі, може змінити хід подій в Україні.

"Я впевнений, що наш лідер і китайський лідер обміняються оцінками ситуації в контексті розвитку конфлікту в Україні. Побачимо, які ідеї з’являться після цього", — каже Радник Володимира Путіна з питань зовнішньої політики.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про реакцію Великобританії на приїзд китайського лідера до Росії.

Також "Коментарі" писали, що Китай зробив попередження Японії, яка на думку керівництва КНР почала рухатись шляхом мілітаризації і тепер загрожує безпеці в регіоні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

xxxxx

17 березня 2023, 19:07

Xочeшь бecплатнoго сeкcа с кpасивой и pазвратной незнакoмкoй?! Тыcячи девoк ждут тeбя, без региcтрации и бoтов, без шлюx и pазводил, все анoнимнo и бeсплатнo. Пpосто попpобуй ----- https://e.vg/keks


Новини