Головна Новини Світ США Захід недостатньо допомагає Україні з підготовкою пілотів F-16: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід недостатньо допомагає Україні з підготовкою пілотів F-16: яка причина

Захід настояв, що пілотами F-16 можуть бути лише українські громадяни

21 червня 2024, 23:45
Поділіться публікацією:

Західні партнери не докладають зусилля, щоби Сили оборони України якнайшвидше отримали підготовлених пілотів для винищувачів F-16, розповів військовий експерт Іван Ступак.

Захід недостатньо допомагає Україні з підготовкою пілотів F-16: яка причина

Пілоти F-16 продовжують проходити навчання. Фото з відкритих джерел

За словами військового експерта, Джо Байден дещо лукавив, коли заявив, що американська військова допомога першочергово буде направлятися Україні.

"У випадку з підготовкою українських пілотів F-16 цей принцип не спрацював. США відмовили Україні у навчанні пілотів поза чергою, заявивши, що у них є зобов’язання з підготовки пілотів перед іншими партнерами, а тому українських пілотів навчатимуть лише тоді, коли до них дійде черга", – розповів Іван Ступак.

Військовий експерт відзначив, що Захід також настояв на тому, що пілотами переданих ЗСУ літаків F-16 можуть бути лише українські громадяни, що унеможливило залучення пілотів з інших країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США посилюють тиск на Китай, послаблюючи його економічні спроможності та вплив в Азії, заявив політолог Андрій Городницький. "Китай зараз дуже сильно потерпає від США. Тиск Штатів посилився після візиту Путіна до Китаю та чергового нагнітання ситуації навколо Тайваню, оскільки, попри візит Сі Цзіньпіна до Європи та зустріч з Макроном, Пекін вирішив продовжувати політику підтримки Росії", – розповів політолог.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ватажок Чечні Рамзан Кадиров 8 червня таємно одружив двох своїх синів — 17-річного Елі та 16-річного Адама. За інформацією російських опозиційних ЗМІ, дружиною старшого сина глави Чечні стала онучка депутата Держдуми Адама Делімханова, якого називають двоюрідним братом Кадирова. Проаналізувавши соцмережі мами нареченої, Хеді Делімханової, журналісти встановили, що дружині Елі не більше 14 років. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини