Головна Новини Світ США Замах на Трампа: хто тепер ближче до перемоги у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Замах на Трампа: хто тепер ближче до перемоги у США

Останній раз у президента США стріляли понад 40 років тому – це був замах на Рональда Рейгана у 1981 році.

15 липня 2024, 11:38 comments1152
Поділіться публікацією:

Колишнього президента США Дональда Трампа, який знову висувається на пост глави держави, поранили під час передвиборчого мітингу у місті Батлері, штат Пенсільванія. 20-річного Томаса Меттью Крукса, який стріляв, вбили на місці. Ця новина продовжує залишатися в центрі уваги світових ЗМІ, але головне питання, яке зараз задають багато, полягає в тому: як те, що сталося в штаті Пенсільванія, вплине на президентські перегони? Як передає портал "Коментарі", своєю думкою щодо "Справжнього Часу", що сталося в інтерв'ю, поділився експерт українського Інституту майбутнього Іван Ступак.

Замах на Трампа: хто тепер ближче до перемоги у США

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Експерт упевнений, що подія точно ще більше мобілізує прихильників Дональда Трампа. У понеділок відкриється Республіканська конвенція, інтрига якої полягає хіба що в тому, хто буде у Трампа кандидатом у віце-президенти. Це з одного боку. А з іншого боку, незважаючи на те, що Трамп швидко став у цій гонці безальтернативним кандидатом на праймериз, все одно є республіканці чи незалежні виборці, які хотіли б підтримувати республіканців, але не мали симпатій особисто до Трампу. Замах може спонукати їх до того, щоб вони проголосували за республіканців, а не за демократів на президентських виборах.

"Загалом я не думаю, що це кардинально вплине на рейтинги та підсумкове голосування вже на самих виборах, бо думки виборців уже були абсолютно, як на мене, сформовані. Якихось сюрпризів – за винятком, звичайно, таких подій – очікувати було дуже складно", – зазначив експерт.

При цьому Іван Ступак не вважає, що ця подія змусить прихильників демократів чи незалежних виборців розвернутися на 360 градусів і підтримати республіканців Дональда Трампа було б перебільшенням. Але це може додати кілька відсотків у певних штатах самому Трампу, що теоретично, звісно, може вплинути на результат виборів на користь республіканців.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стали відомі подробиці про стрілку, який вчинив замах на Дональда Трампа.

Також видання "Коментарі" повідомляло – замах на Трампа: кому республіканці виставили ультиматум.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини