Головна Новини Світ США Замах на Трампа змінив свідомість американців: на що вони тепер готові
commentss НОВИНИ Всі новини

Замах на Трампа змінив свідомість американців: на що вони тепер готові

Тепер білі американці готові прийти на дільниці і проголосувати

16 липня 2024, 13:23
Поділіться публікацією:

Замах на Дональда Трампа таки змінив електоральну картинку в Сполучених Штатах, про це порталу "Коментарі" повідомив керівник Центру політичної розвідки, політтехнолог Олег Постернак.

Замах на Трампа змінив свідомість американців: на що вони тепер готові

Замах на Трампа

На його думку, після замаху свіжі опитування громадської думки в тому числі по штатах, що вагаються, покажуть впевнену динаміку на користь Трампа. При цьому експерт відзначає, що замах став для Трампа такою собі точкою відліку і зміни позиціонування. Тепер республіканець виступатиме в ролі "об'єднувача", "жертви", "мученика", який витримав ризик для життя в ім'я країни.

"Для американського релігійного виборця ця картина може бути представлена як провидіння вищих сил, що лише зміцнить електоральне ядро Трампа. Воно саме представлене переважно білим релігійним електоратом. Мотивує його прийти на виборчі дільниці. Американський виборець може подумати так: якщо Трамп міг віддати життя за країну, то чому я не можу прийти проголосувати за нього, виконавши свій громадянський обов'язок, адже навіть вищі сили хочуть цього, зберігши життя кандидату в Президенти", – підкреслив експерт.

Більше того, вважає Постернак, Трамп отримав блискучу можливість розширити свою базу за рахунок голосів незалежних виборців, тих, хто симпатизував Роберту Кеннеді, особливо республіканців, не готових підтримувати Трампа і не бажаючих приходити на дільниці. Це, каже експерт, дуже важливо для Трампа в таких штатах, як Пенсільванія, Мічиган, Вісконсін, Невада, Арізона, Джорджія та Північна Кароліна.

Постернак каже, що у цій ситуації  демократам навіть не допоможуть інтриги, які стосуються ймовірної заміни Джо Байдена на іншого кандидата, який представлятиме Демократичну партію на президентських виборах. За його словами, правда в тому, що демократи остаточно загрузли у проблемі розфокусування своєї кампанії на фоні інтриг проти Байдена та неможливості експлуатації насамперед ефективної стратегії накачування суспільства страхом перед демонічним образом Трампа як радикала-фашиста.

"Тому так, якщо Трамп не наробить помилок, а демократи не вийдуть з передвиборного ступору і не прилетить черговий "чорний лебідь",
Трамп — найімовірніший, очевидніший і передбачуваний переможець виборів у листопаді", – вважає Олег Постернак.

Втім, за його словами, варто пам’ятати, що все ще залишаються фактори підвищеної явки та екстремальної мобілізації електорату Демократичної партії.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав", що замах на Трампа неминуче позначиться на ситуації в Україні, і справа тут не тільки в тому, що він отримав реальний шанс на перемогу на президентських виборах. За прогнозами, він впевнено додає собі 5% голосів нових виборців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини