Головна Новини Світ США Запит Байдена на 24 млрд доларів Україні: ЗМІ дізналися, чи готовий підтримати Сенат
commentss НОВИНИ Всі новини

Запит Байдена на 24 млрд доларів Україні: ЗМІ дізналися, чи готовий підтримати Сенат

За інформацією Reuters, запит Байдена на 24 млрд доларів Україні отримає двопартійну підтримку в Сенаті

6 вересня 2023, 09:05
Поділіться публікацією:

Як серед демократів, так і республіканців у Сенаті США є повний консенсус та підтримка посилення допомоги Україні. Законодавці повернулися до Вашингтона після канікул, зіткнувшись із жорсткими термінами ухвалення законопроектів про витрати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Запит Байдена на 24 млрд доларів Україні: ЗМІ дізналися, чи готовий підтримати Сенат

Сенат США. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що глава Білого дому в серпні звернувся до конгресменів з пропозицією дати згоду на внесення додаткових витрат на суму близько 40 млрд доларів. З цієї суми більшість призначена саме для підтримки України у війні проти Росії. Йдеться про 24 млрд доларів, які США мають намір направити, щоб і надалі підтримувати український народ, який дає відсіч російській агресії.

Лідер Демократичної партії у Сенаті Чак Шумер заявив, що зараз українські друзі потребують підтримки американського народу навіть більше, ніж раніше. Демократ зазначив, що українці витрачають багато сил і ресурсів, продовжуючи свій контрнаступ проти російської загарбницької армії. Українцям потрібна хороша підтримка, що вистояти проти армії Путіна.

У свою чергу лідер республіканців Мітч МакКоннелл назвав головним пріоритетом Сенату – забезпечення безпеки американського народу та погодився, що українські партнери мають відчувати підтримку американців у боротьбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна отримає від США "уранові снаряди": чому їх бояться окупанти.

Також видання "Коментарі" повідомляло — вересень настав: ЗМІ дізналися, чи стримають США обіцянку щодо постачання Україні танків Abrams.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини