Головна Новини Світ США Зеленський розлютив Байдена під час першої зустрічі: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський розлютив Байдена під час першої зустрічі: деталі

У книзі американського журналіста Франкліна Фоєра описується перша зустріч президента України Володимир Зеленського та президента США Джо Байдена.

31 серпня 2023, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У своїй новій книзі "Останній політик" американський журналіст Франклін Фоєр розповідає про політику Байдена щодо війни в Україні та подій в Афганістані. Фоєр описав першу зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом США Джо Байденом, яка за словами журналіста стала "провальною" для українського лідера. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Зеленський розлютив Байдена під час першої зустрічі: деталі

Зеленський та Байден у 2021 році. Фото з відкритих джерел

У своїй книзі Франклін Фоєр не використовує цитат і не посилається на джерела інформації, однак видавець Penguin Random House стверджує, що журналіст мав доступ до Байдена та його оточення.

У книзі стверджується, що Зеленський давно очікував зустрітись з президентом США. Однак Трамп відмовлявся зустрітись з українським лідером через незгоду Зеленського видати компромат на конкурентів Трампа, включно з Байденом.

Однак згодом новим президентом США став Байден і він зустрівся з Зеленським вперше у 2021 році. Фоєр вказує, що Зеленський вважав Байдена слабким через відмову від санкцій проти компанії, яка будувала "Північний потік-2". Тоді як президент США був "не дуже високої думки" щодо Зеленського через його дружні стосунки з республіканцем Тедом Крузом.

Фоєр вказує, що під час зустрічі Байден очікував від Зеленського вдячності за підтримку США, однак український лідер виклав "довгий список вимог". Одна з них була вступ до НАТО. Американський журналіст розповідає, що Зеленський розчарувався позицією Байдена та вказав, що НАТО є "історичною реліквією, яка втрачає своє значення".

"Навіть найпалкіші симпатики Зеленського в адміністрації Байдена погодилися, що він провалив зустріч", — пише Фоєр про зустріч президентів у вересні 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трампа можуть зняти з президентських виборів: неочікувана причина у Конституції США.

Також "Коментарі" писали, що в США вибув перший кандидат на посаду президента.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини