Головна Новини Світ США Жодного різкого руху проти РФ: до чого приведе боягузлива тактика Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Жодного різкого руху проти РФ: до чого приведе боягузлива тактика Байдена

Білий Дім не буде допомагати Україні здобути якусь перемогу на полі бою, щоб записати це в актив Байдена на виборах

9 липня 2024, 12:48
Поділіться публікацією:

Політолог Сергій Громенко відзначив, що минулого року у нього були більш оптимістичні очікування щодо допомоги США у війні з терористичною Росією. Зокрема, за його словами, він думав, що Білий Дім навесні-влітку 2024-го активно впишеться за Україну, щоб допомогти їй здобути якусь знакову перемогу і на хвилі успіху виграти вибори.

Жодного різкого руху проти РФ: до чого приведе боягузлива тактика Байдена

Джо Байден

"Сьогодні очевидно, що Білий Дім дотримується прямо протилежної тактики – жодного різкого руху проти Росії, щоб, Боже борони, не сталася передчасна ескалація. Бо на один цент подорожчає бензин – і все, прощавай, Овальний кабінете!" — заявив Громенко.

При цьому, на його думку, в такому підході винен не тільки радник президента із питань нацбезпеки Джейк Салліван, а і прості американські виборці, які в дуже несподіваний спосіб відреагували на чергову війну в Ізраїлі. Тож адміністрація Байдена, мабуть, вирішила не ризикувати активізацією протистояння з Росією.

"Що це значить? Це значить, що до листопадових виборів ми так і отримуватимемо необмежені слова підтримки та обмежену військову допомогу. І лише після голосування, чим би воно не закінчилося, можливі зрушення. А на добре чи зле – не беруся припускати. Втім, в історичній перспективі я все одно залишаюся оптимістом. СССР був куди сильнішим за Афганістан, але програв війну та зник з мапи світу. На Росію чекає те саме", — заявив політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія завдала 8 липня кривавий удар по Україні. Всі експерти і політики, як один говорять про те, що тепер все буде залежати від того, наскільки рішучу відповідь отримає Росія під Сполучених Штатів.

Проте, схоже на те, що такої відповіді не буде, оскільки, наприклад, позиція США щодо ударів по території РФ їх зброєю не змінилася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини