Головна Новини Світ США Навіть атака РФ на Охматдит не подіяла: яку заборону для ЗСУ відмовляється зняти Байден
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіть атака РФ на Охматдит не подіяла: яку заборону для ЗСУ відмовляється зняти Байден

Джон Кірбі заявив, що політика Штатів щодо ударів углиб РФ американською зброєю залишається незмінною

9 липня 2024, 08:30 comments4384
Поділіться публікацією:

Після масованої трагічної ракетної атаки РФ по Україні 8 липня, зокрема після удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві, політика США щодо ударів углиб Росії зброєю Штатів залишається незмінною. Свою позицію Вашингтон не збирається переглядати. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Навіть атака РФ на Охматдит не подіяла: яку заборону для ЗСУ відмовляється зняти Байден

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання журналіста про ракетну атаку Москви на дитячу лікарню в Києві, чи не вплине це на позицію США щодо ударів углиб РФ, Джон Кірбі сказав, що немає жодних змін у політиці США – Україна і надалі може використати надану Штатами зброю для ударів на прикордонної території.

Під час цього ж брифінгу Джон Кірбі заявив, що Вашингтон засуджує удари Росії по дитячій клініці "Охматдит" і обіцяє протягом цього тижня надіслати дуже сильний набір сигналів та повідомлень російському диктатору Володимиру Путіну. При цьому не було уточнено, про які саме сигнали йдеться.

Чиновник заявив, що для Володимира Путіна це "нормально бити по цивільній інфраструктурі" і йому "байдуже, чи перебувають люди у лікарнях, чи житлових будинках".

У той же час журналісти на брифінгу поцікавилися у Джона Кірбі, чи не подібна атака росіян є певним сигналом напередодні саміту НАТО, який має пройти з 9 по 11 липня у Вашингтоні.

"Я не можу наголосити, що це якесь повідомлення. Але, як я вже сказав, те, що ви побачите протягом цього тижня, це дуже сильний набір сигналів і повідомлень Путіну про те, що він не може перечекати НАТО, не зможе перечекати Сполучені Штати. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну", – зазначив Джон Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден висловився про ракетні удари РФ по Україні: що тепер чекає на Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини