Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, кому США таємно схвалили передачу військової допомоги на мільярди доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, кому США таємно схвалили передачу військової допомоги на мільярди доларів

За інформацією WP, США таємно схвалили передачу Ізраїлю бомб та винищувачів на мільярди доларів

30 березня 2024, 08:05 comments1627
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента США Джо Байдена останніми днями таємно санкціонувала передачу Ізраїлю бомб і винищувачів на мільярди доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The Washington Post".

ЗМІ дізналися, кому США таємно схвалили передачу військової допомоги на мільярди доларів

Допомога США. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ уточнює, що це сталося, незважаючи на побоювання Вашингтона з приводу очікуваного військового наступу Ізраїлю на півдні Сектору Газа, який може поставити під загрозу життя сотень тисяч палестинських мирних жителів.

США могли передати армії Ізраїлю пакети озброєнь, які включають 1800 бомб MK84 і 500 бомб MK82.

"Ми продовжуємо підтримувати право Ізраїлю на самооборону", — заявив представник Білого дому.

За словами офіційних осіб США та Ізраїлю, в Рафасі залишаються чотири батальйони ХАМАС. Байден припустив, що вторгнення в місто вздовж кордону Сектору Газа з Єгиптом перетнуло б для нього "червону лінію".

Минулого тижня Держдепартамент санкціонував передачу Ізраїлю 25 винищувачів F-35A і двигунів на суму приблизно 2,5 мільярда доларів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває битва за надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, яку вже майже півроку гальмує трампістське крило Республіканської партії США. Президент України Володимир Зеленський вперше провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Майком Джонсоном, одним із головних "блокувальників" цієї допомоги. А американські журналісти в колонці для CNN буквально рознесли Джонсона, назвавши того союзником Путіна та людиною, яка тримає в заручниках мільйони українців. Які очікування від епопеї з (не)виділенням допомоги України? Чи можемо отримати її цієї весни – чи США продовжать занурюватися у внутрішній порядок денний, втрачаючи вагу на зовнішній арені? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини