Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, кому Трамп запропонував угоду в обмін на повернення до Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, кому Трамп запропонував угоду в обмін на повернення до Білого дому

Дональд Трамп пообіцяв скасувати рішення Джо Байдена щодо нафтогазової галузі та екологічної політики

10 травня 2024, 10:42
Поділіться публікацією:

Потенційний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп вирішив заручитись підтримкою нафтових компаній. Він пообіцяв керівникам підприємств розгорнути державну політику, якщо вони дадуть гроші на його виборчу кампанію. Як передає портал "Коментарі", про це пише газета The Washington Post, з посиланням на власні джерела.

ЗМІ дізналися, кому Трамп запропонував угоду в обмін на повернення до Білого дому

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що на зустрічі з гендиректорами найбільших американських нафтових компаній Трамп нібито сказав: "Ви всі достатньо багаті і повинні зібрати $1 млрд, щоб повернути мене до Білого дому". Він заприсягся негайно скасувати десятки екологічних правил і політик президента Байдена і зупинити ухвалення нових.

Дональд Трамп, за словами джерел видання, збирається одразу після обрання переглянути рішення Джо Байдена, яким він призупинив надання нових дозволів на експорт зрідженого газу.

На зустрічі були присутні гендиректор та засновник Venture Global Майк Сабель та Джек Фуско, генеральний директор Cheniere Energy, проекти яких безпосередньо виграють від скасування паузи. Інші учасники були представниками компаній Chevron, Continental Resources, Exxon та Occidental Petroleum, згідно зі списком присутніх, отриманим газетою.

Трамп пообіцяв видати дозволи на буріння у Мексиканській затоці та скасувати обмеження на буріння на півночі Аляски.

"Ви чекали дозволів п'ять років; ви отримаєте їх першого ж дня", — сказав Трамп гендиректорам, за словами одного з учасників.

Політик також пообіцяв, що скасує "мандат" Байдена електромобілями. Йдеться про правила, які вимагають від автовиробників зменшувати шкідливі викиди від автомобілів, хоч насправді вони не нав'язують виробництво електрокарів чи інших технологій. На зустрічі з донорами Трамп назвав ці правила "смішними".

Представник передвиборчого штабу Байдена Аммар Мусса відреагував на статтю, заявивши, що "Дональд Трамп продає людей на користь Біг Ойл заради чеків на кампанію, от і все".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп знову ризикує опинитися у в'язниці: що сталося.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

10 травня 2024, 11:09

а если не попадет в белый домм?чем рассчитываться будет?А? златовласка?


Новини