Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, не раніше якого місяця Конгрес зможе ухвалити пакет нової допомоги для України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, не раніше якого місяця Конгрес зможе ухвалити пакет нової допомоги для України

За інформацією Bloomberg, Конгрес зможе прийняти нову допомогу для України лише у середині грудня

18 листопада 2023, 07:45
Поділіться публікацією:

Дискусії про те, якою і в якому розмірі має бути подальша допомога від США Україні можуть затягтися щонайменше до середини грудня, але цілком можливо, що й довше. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗМІ дізналися, не раніше якого місяця Конгрес зможе ухвалити пакет нової допомоги для України

Конгрес США. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що питання про виділення фінансування Україні знову відкладається, Вашингтон втрачає можливість підтримувати колишні обсяги постачання озброєння для України.

Зазначається, що ті конгресмени, які яро підтримують Україну, ведуть постійні суперечки в Конгресі, намагаючись знайти голоси для затвердження об'ємного пакета допомоги, який не залежав би від подальших законопроектів.

Найоптимістичнішим варіантом стане, якщо Конгрес прийде до розуміння у питанні до середини грудня, коли пройде майже два місяці після того, як голова Білого дому Джо Байден уперше запросив 61 мільярд доларів для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден підписав законопроект про тимчасовий бюджет США (передбачає продовження фінансування урядових програм та відомств до 19 січня 2024 року). Того було раніше прийнято Палатою представників, а потім підтримано і Сенатом. Він не містить підтримки ані України, ані Ізраїлю. При тому, що в Пентагоні та Держдепі вже попередили, що вичерпано практично всі виділені раніше кошти на підтримку України. А генсек НАТО Єнс Столтенберг акцентує, що всі країни, які входять до Альянсу, чудово розуміють, наскільки важливо не допустити перемоги Путіна в розв'язаній ним війні проти українського народу. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є надія, що запит Білого дому про фіндопомогу в десятки мільярдів доларів для України пройде нарешті парламент? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини