Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися справжню причину: чому Європа панічно боїться перемоги Трампа на виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися справжню причину: чому Європа панічно боїться перемоги Трампа на виборах

Bloomberg пише про те, що Європа зараз слабша, ніж у минуле президентство Трампа

сьогодні, 14:30
Поділіться публікацією:

Європейські фінансисти не знаходять собі місця, розуміючи, яких збитків може завдати Дональд Трамп, якщо здобуде перемогу на майбутніх виборах президента США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

ЗМІ дізналися справжню причину: чому Європа панічно боїться перемоги Трампа на виборах

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що найбільше занепокоєння викликає обіцянка Трампа запровадити мита на товари у розмірі 60% для Китаю та до 20% для інших країн. Такі заходи викличуть найбільший торговий шок із часів закону Смута-Хоулі, який поглибив Велику депресію 1930-х років, і перевершить наслідки його дій минулого президентського терміну. З огляду на це деякі керівники центральних банків стурбовані тим, що перемога Трампа на виборах може ускладнити роботу з упокорення інфляції без обвалу економіки.

У матеріалі йдеться, що центробанки від Франкфурта-на-Майні до Лондона та Стокгольма стикаються із найтуманнішими перспективами з часів вторгнення Росії до України. При цьому глава Ріксбанку Ерік Тедін визнав погрози, але при цьому попередив, що поки що рано робити якісь висновки.

Європа зараз слабша, ніж у минуле президентство Трампа. 2017 року в Україні та на Близькому Сході не вирували війни. У єврозоні спостерігалося найсильніше річне зростання за десятиліття, а у Великій Британії — найкращий рік з 2014 року.

Тепер навіть зростання у Великій Британії сповільнюється, у Німеччині намічається другий річний спад поспіль, а французькі компанії та домогосподарства мають скоротити витрати та підвищення податків на суму близько 60 мільярдів євро.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що не так із заявами Трампа: кого він звинувачує на початку війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини