Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, яке рішення щодо допомоги Україні ухвалить Конгрес
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яке рішення щодо допомоги Україні ухвалить Конгрес

До 25 грудня не вдасться досягти згоди щодо безпеки південного кордону США, каже сенатор-республіканець Джон Корнін

13 грудня 2023, 08:42 comments1414
Поділіться публікацією:

Конгрес США, швидше за все, відкладе розгляд законопроекту щодо допомоги Україні та безпеки кордону США до наступного року. Як передає портал "Коментарі", про це пише "The Hill".

ЗМІ дізналися, яке рішення щодо допомоги Україні ухвалить Конгрес

Конгрес США. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, що сенатор-республіканець Джон Корнін, член керівної групи лідера республіканців у Сенаті Мітча Макеоннелла заявив журналістам, що додаткове фінансування для України, ймовірно, буде відкладено до 2024 року. За його словами, до 25 грудня не вдасться досягти згоди щодо безпеки південного кордону США.

На запитання, чи залишився цього року час для досягнення угоди щодо реформи охорони кордону та військової допомоги Україні, Корнін коротко відповів: "Ні".                                                                 

У той же час лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що ухвалити цей законопроект буде "практично неможливо". Він також закликав президента Байдена активніше брати участь у переговорах, які зайшли в глухий кут.

"Все, що я сказав — навіть, якби ми досягли угоди, розробити її, провести через Сенат, провести через Палату представників до Різдва практично неможливо. Це не означає, що це не важливо", — висловився він.

Варто зазначити, що під час спільної прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Білому домі президент США Джо Байден заявив, що мета США – перемога України у війні.

Водночас, спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що США поки що не можуть виділити Україні великий пакет військової допомоги, бо нібито не чітка ясність у питанні стратегії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини