Головна Новини Світ США ЗМІ дізналися, яку суму Байден проситиме у Конгресу для України та Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, яку суму Байден проситиме у Конгресу для України та Ізраїлю

За інформацією Bloomberg, Байден планує просити у Конгресу $100 млрд допомоги Україні та Ізраїлю

18 жовтня 2023, 07:34
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден розглядає додатковий запит на суму близько 100 мільярдів доларів, який включатиме оборонну допомогу для Ізраїлю та України, а також фінансування безпеки кордонів та допомогу країнам Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема Тайваню. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Bloomberg", з посиланням на джерела.

ЗМІ дізналися, яку суму Байден проситиме у Конгресу для України та Ізраїлю

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що Байден пообіцяв підтримку Ізраїлю після смертоносної атаки на початку цього місяця, скоєної угрупованням ХАМАС, яке США та ЄС визнали терористичною організацією. Допомога Ізраїлю має широку двопартійну підтримку в Конгресі США.

Допомога Україні, однак, потребує прихильності республіканців у Палаті представників. Група законодавців, які підтримують надання додаткової допомоги Києву, на початку цього місяця порадила, щоб адміністрація запропонувала спільний пакет допомоги для Ізраїлю та України, сподіваючись подолати опозицію республіканців.

Рішення про включення фінансування прикордонної безпеки до пакету також спрямоване на те, щоб заручитися підтримкою республіканців у Конгресі, які вже давно пов'язують додаткову іноземну допомогу з вирішенням проблеми надходження мігрантів до США.

Bloomberg зазначає, що представник Адміністративно-бюджетного управління США відмовився від коментарів.

Джерело, знайоме з зусиллями адміністрації з координації запиту, повідомило, що деталі пакету все ще опрацьовуються, і підкреслило, що сума покриватиме цілий фінансовий рік. Попередній запит Білого дому, який передбачав надання Україні 24 мільярдів доларів, охоплював лише тримісячний період.

Будь-який запит від Білого дому, однак, має почекати, поки законодавці Палати представників не оберуть нового спікера після усунення Кевіна Маккарті з посади. Будь-який захід по видатках має бути спочатку схвалений Палатою представників, який не може завершити жодної законодавчої ініціативи, доки республіканці не об'єднаються навколо нового спікера.

Сам обсяг та вимоги пакету, ймовірно, викличуть опір у Палаті представників, де розбіжності між Республіканською партією щодо скорочення витрат та іноземної допомоги відіграли свою роль у боротьбі за крісло спікера.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джо Байден розповів, чи зможуть США продовжувати одночасну підтримку України та Ізраїлю.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи є ризик, що США відмовляться від підтримки України, що може вплинути на ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини