Головна Новини Світ США ЗСУ вражатимуть цілі росіян на дальній відстані: які бомби вже передають США
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ вражатимуть цілі росіян на дальній відстані: які бомби вже передають США

США офіційно не підтверджують, що передають Україні далекобійні бомби з GPS-наведенням

22 лютого 2023, 08:15 comments3890
Поділіться публікацією:

США, як один із головних союзників України, вже відправляють до Києва бомбу далекого радіусу дії з GPS-наведенням виробництва Boeing. Головна особливість цієї зброї в тому, що вона здатна вражати цілі на відстані понад 70 км. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

ЗСУ вражатимуть цілі росіян на дальній відстані: які бомби вже передають США

США передають Україні далекобійні бомби із GPS-наведенням. Фото: Paul Labbe/US

Пентагон офіційно не визнав, що відправляє модифіковану версію боєприпасу для прямої атаки, заявивши лише, що він відправить "високоткові авіаційні боєприпаси" в рамках пакету на 1,85 млрд доларів, про який було оголошено 21 грудня.

Два джерела агентства, знайомі із цим питанням, підтвердили наявність зброї. Jdam підвищеної дальності дії відомий як Jdam-ER. Вони просили не називати їхніх імен, бо подробиці не повідомляються.

Представник Пентагону Келлі Флінн заявила, що США не ідентифікуватимуть боєприпас, пославшись на оперативну безпеку. Комплекти Jdam використовуються ВПС та ВМС США та були продані більш ніж у 26 країнах.

Jdam-ER може встановлюватись на некеровані бомби вагою до 1 тонни. Після скидання бомба розкриває крила, що дозволяє пролітати до 72 км і потроїти дальність дії оригінальної зброї. Jdam підвищеної дальності був розроблений у співпраці з Королівськими ВПС Австралії.

Комплекти підвищеної дальності можуть бути використані для атаки передових російських позицій або тилових районів.

20 січня компанія Boeing отримала замовлення від ВПС на суму 40,5 млн. доларів в рамках існуючого контракту Jdam. Робота має бути завершена до 30 червня.

Зазначається, США та Україна розробили метод, за допомогою якого українські винищувачі радянських часів можуть програмувати та запускати Jdam-ER.

Зазначимо, у рамках візиту до Києва президент США Джо Байден анонсував новий пакет на 2,5 млрд доларів, до якого увійдуть боєприпаси для HIMARS, гаубиці, протитанкові засоби Javelin та інша військова допомога.

Читайте на порталі "Коментарі" — послання Путіна до Федеральних зборів: кому і що спробував довести диктатор.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Путін більше не ставить конкретних цілей на війні в Україні: подробиці Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини