Головна Новини Світ США Зволікати не можна: Білий дім знову звернувся до Конгресу із закликом про допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зволікати не можна: Білий дім знову звернувся до Конгресу із закликом про допомогу Україні

Білий дім знову закликав Конгрес США виділити кошти Україні, бо вже немає коштів, щоб допомагати українському народу

2 грудня 2023, 07:32
Поділіться публікацією:

Якщо Конгрес США не прийме законопроєкту про виділення коштів для допомоги Україні до кінця року, продовжувати підтримку Києва на необхідному рівні буде дуже складно. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив координатор Ради національної безпеки США Джон Кірбі, пише "Wiadomosci".

Зволікати не можна: Білий дім знову звернувся до Конгресу із закликом про допомогу Україні

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Представник Білого дому знову закликав Конгрес вжити заходів щодо виділення коштів, необхідних для продовження допомоги Україні. Він наголосив, що це необхідно зробити до кінця календарного року.

"Ця підтримка нам потрібна негайно, щоб ми могли надавати їм допомогу безперебійно", – заявив Кірбі.

Координатор Ради національної безпеки США додав, що через затримку із виділенням фінансування адміністрація американського президента Джо Байдена вже змушена обмежувати обсяги постачання в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США назвали три пріоритети допомоги Україні на зимовий період.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Держдепі США на умовах анонімності визнали, що миру в Україні не буде ще приблизно рік, тому що ця стаття не становитиме. російський диктатор Володимир Путін сподівається, що після президентських виборів у Штатах (заплановані на листопад-2024) до влади може повернутися Дональд Трамп. І підтримка України із боку Заходу впаде. Кремль, тим часом, дає зрозуміти, що має намір воювати довго, тому й заклав до російського бюджету величезні кошти на військові потреби. Тим часом екс-представник США в Україні Курт Волкер запевняє, що війна РФ проти нашої країни втратила б для путінського режиму сенс, якби нам забезпечили швидке членство в НАТО. Що можна сказати про дії Заходу в російсько-українській війні другого року широкомасштабної агресії РФ? Які зміни у стратегії демократичного світу можна очікувати в найближчому майбутньому? Що важливо розуміти Україні та її партнерів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини