Головна Новини Світ Війна з Росією Шість країн не погодились підтримати створення реєстру збитків України від агресії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість країн не погодились підтримати створення реєстру збитків України від агресії РФ

З 46 країн Ради Європи, лише шість країн не підписали документ, який передбачає створення переліку збитків, які зазнала Україна від агресивних дій Росії.

18 травня 2023, 11:29 comments1484
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

17 травня на саміті Ради Європи у Рейк’явіку понад 40 країн підписали договір про створення Реєстру збитків, які були завданні Україні російською агресією. Однак у  Раді Європи 46 членів, тобто шість країн не підтримали таке рішення. Про ці країни повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Шість країн не погодились підтримати створення реєстру збитків України від агресії РФ

Шість країн не відписали створення реєстру збитків України від Росії

Підписантами документа стали 40 країн Ради Європи, а також Сполучені Штати, Японія, Канада та Європейський Союз як організація. Таким чином шість країн не погодились на створення Реєстру збитків, які були завданні Україні з боку РФ.

"Європейська правда" вказує перелік країн, які не підписали відповідний документ: Туреччина, Вірменія, Угорщина, Азербайджан, Сербія, Боснія і Герцеговина.

Угорщиною керує Віктор Орбан, який критикує Європу та підтримує дружбу з Путіним, тому не дивно бачити цю країну у списку непідписантів. Окрім того, Угорщина блокує рішення ЄС виділити нову фінансову допомогу для України.

Сербія висловила своє незадоволення позицією України щодо членства Косово у Раді Європи. Тому балканська країна показово проігнорувала саміт.

Туреччина намагається традиційно намагається співпрацювати з усіма, зокрема і РФ, тому, щоб її "не образити" відмовилась підписати договір про створення Реєстру збитків. Подібні позиції й в інших країнах, зокрема в Азербайджану, Вірменії, Боснія і Герцеговини.

Нагадаймо, що реєстр збитків України від агресії РФ це документ, який створює реєстр злочинних дір РФ, а також має список сум компенсацій, які Російська Федерація повинна заплатити українцям, підприємствам та державі через  свої агресивні дії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг розповів, чи міг врятувати Україну від війни вступ до НАТО.

Також "Коментарі" писали, що литовці обурені діями Росії: висловили рішучий протест.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини