Головна Новини Світ Глобальна економіка Чи вдасться тоталітарним країнам змінити світовий устрій: У чому небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдасться тоталітарним країнам змінити світовий устрій: У чому небезпека

Одна з ключових завдань альянсу Росії, КНДР та Ірану – послабити вплив США

14 квітня 2023, 16:57
Поділіться публікацією:

Авторитарні режими Росії, Китаю та Ірану намагаються нав'язати свій порядок денний та змінити теперішній міжнародний порядок. Таку думку висловивши директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос у Телеефірі, пишуть "Коментарі".

Чи вдасться тоталітарним країнам змінити світовий устрій: У чому небезпека

Росія, Китай та Іран хочуть змінити чинний міжнародний лад

“Ця спілка безсумнівно небезпечна, бо це авторитарні режими, які намагаються нав'язати свій порядок денний. Щобільше, вони намагаються змінити міжнародний лад. І про це, власне, Китай і говорити практично не ховаючись. Про це каже Росія. Що стосується керівництва Ірану, то для нього важливим є збереження своєї влади та протидія Ізраїлю на Близькому Сході”, — сказав Семиволос.

Ключове завдання цього Альянсу – послабити США, вважає експерт. Пекін створює нову політичну конструкцію та хоче запропонувати світові свою альтернативу, додавши він.

“Ця комбінація створює загрози в Індійському океані, Перській затоці і, безсумнівно, створює загрози стратегічним інтересам США у цьому регіоні, і, природно, всьому Заходу. А ключове завдання цього альянсу — послабити США та створити умови, за яких союзники Америки будуть почуватися невпевнено”, — пояснив експерт.

Семиволос також розповів, чи може КНР надавати військову допомогу Росії, наскільки серйозно взагалі слід розглядати співпрацю РФ — КНР і як Європа реанімує відносини з Китаєм.

Нагадаємо, йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що китайська компанія Quzhou Nova придбала мідні злитки у РФ на суму 7,4 млн доларів з металургійного заводу у Дебальцеві, який перебуває під російською окупацією.

Як писали "Коментарі", Росія може почати використовувати проти України нові іранські безпілотники Miraj-532.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини