Головна Новини Світ Глобальна економіка Найбагатші витратили копійки: як партнери допомагають Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбагатші витратили копійки: як партнери допомагають Україні

Розмір допомоги Україні від європейських країн за 2022-2024 роки

сьогодні, 14:38
Поділіться публікацією:

Україна продовжує отримувати, хоч і обмежену, але життєво необхідну військову допомогу від західних партнерів. Однак виявляється ТОП донори України витратили не надто багато на допомогу. Керівник програми Східної Європи у Польському інституті міжнародних справ Даніель Шеліґовський опублікував інфографіку розмірів військової допомоги Україні % до ВВП, всього за 2022-2024 роки, повідомляє портал “Коментарі”. 

Найбагатші витратили копійки: як партнери допомагають Україні

Фото портал "Коментарі"

“Ось так виглядає іноземна військова допомога Україні у світлі економічного потенціалу окремих донорів. ТОП-10 – це Північна та Центральна Європа, а найбільші західні економічні центри йдуть далеко позаду. Найбагатші поки витратили копійки”, — написав Даніель Шеліґовський.



Найбагатші витратили копійки: як партнери допомагають Україні - фото 2



У діаграмі ТОП-10 донорів військової допомоги Україні на тлі найбільших західних економік.

Найбільше допомоги за період повномасштабного вторгнення РФ, однак менше ніж 2% від ВВП надали Данія та Естонія. Менше ніж 0,5% Україна отримала від Франції та Канади.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що європейські країни зменшують надання допомоги Україні. Приміром, військове озброєння Україні більше не постачатиме Словаччина, однак країна планує допомогти в інший спосіб. 

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар заявив, що Словаччина більше не буде постачати Україні військові матеріали за рахунок запасів власної армії, оскільки, на його думку, у неї більше немає вільних коштів. Однак Словаччина знайшла інший варант допомоги українському війську. За словами міністра закордонних справ, Словаччина хоче розширити ремонтну базу для української військової техніки в Міхаловцях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини