Головна Новини Світ ЄС Україна готується до осіннього саміту з Євросоюзом
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готується до осіннього саміту з Євросоюзом

В Офісі президента розповіли про плани України налагодити авіаційний простір з ЄС

17 червня 2020, 21:36 comments1067
Поділіться публікацією:

Українське керівництво активно готується до саміту з Євросоюзом, який відбудеться вже 1 жовтня і узгоджений президентом Володимиром Зеленським з президентом ЄС Урсулою фон дер Ляйєн. Про це передає агентство "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заступника голови офісу президента Ігоря Жовкви.

Україна готується до осіннього саміту з Євросоюзом

За його словами, головна тематика саміту несе мету узгодити питання авіаційного простору та готує відповідні документи для майбутньої угоди.

"Всім було відомо про проблеми між Великобританією і Іспанією через статусу аеропорту Гібралтар. З виходом Великобританії з ЄС ця проблема зникла. Зараз йдуть останні технічні переговори. Свою формулювання про статус аеропорту повинен надати Іспанія. І у нас є конкретна мета, щоб під час саміту Україна-ЄС у жовтні це угода, нарешті, було укладено", — зазначив Жовква.

При цьому він додав, що за угодою про "промисловому безвизе" Україна виконала свої зобов'язання щодо прийняття відповідного законодавства, і воно незабаром почне працювати.

"Зараз м'яч на стороні ЄС. Оціночна місія попередньо повинна була приїхати в Україну в березні, але коронавірус дещо змінив плани. Ми наполягаємо на всіх наших переговорах, що це питання має залишатися на порядку денному. І тому до кінця року ми очікуємо оціночну місію. Безумовно, доступ української промислової продукції, надання відповідної сертифікації для неї дозволить нам виходити не тільки на ринки ЄС, але і на ринки інших країн", — зазначив заступник голови ВП.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після карантину поновлюється проїзд на кордоні України з Румунією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини