Головна Новини Світ Африка На Канарах триває виверження вулкана: лава дісталася до океану (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Канарах триває виверження вулкана: лава дісталася до океану (ВІДЕО)

Лава з вулкана Кумбре-Велья дісталася до океану

29 вересня 2021, 10:41
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








На Канарських островах триває виверження вулкана під назвою Кумбре-Вьеха. Про це повідомляє видання УНІАН.

На Канарах триває виверження вулкана: лава дісталася до океану (ВІДЕО)

Виверження вулкана на острові Ла-Пальма. Фото: Reuters.

Як стало відомо, вулканічна маса дісталася до океану. Жителі острова Ла-Пальма побоюються утворення токсичних випарів.

Як повідомляє видання, коли потік розжареної лави дістався до води, то в небо піднялося велику хмару білої пари. Відзначається, що під час зіткненні лави з водою може виникнути хімічна реакція за участю хлору. Реакція може викликати роздратування шкіри, очей і вплинути на дихання.

Крім того, на цей момент, існує небезпека обвалення частини берегової лінії острова. Влада оголосила Ла-Пальма зоною лиха і пообіцяли фінансову підтримку постраждалим.

Для довідки: виверження вулкана Кумбре-Вьеха почалося 19 вересня. Він прокинувся вперше за півстоліття. Вулкан викидає потоки розпеченої лави, які знищили понад підлозі тисяч будівель. Громадяни проживають в небезпечних районах були змушені покинути свої будинки.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що потужні повені накрили південь Таїланду. Вони утворилися після тропічного шторму, який приніс сильні дощі. На північному сході країни через розлив водосховища відбулося масштабна повінь. Водою опинилися затоплені вулиці міст і перші поверхи будівель. Від стихії постраждали понад 50 тисяч сімей.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що в Бразилії потужна піщана буря "поглинула" місто. Через велику кількість пилу, яку підняв у повітря сильний вітер, небо стало чорним. Стихія, що розбушувалася ушкоджувала будинки, автомобілі та інфраструктуру міста. Вітер зривав дахи з будівель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини